VM håndbold

- Jeg har for en gangs skyld sovet hele natten

Landstræner Nikolaj Jacobsen sender Mikkel Hansen på banen i kvartfinalen mod Egypten.

Efter to kampe uden for kamptruppen meldes Mikkel Hansen klar til Danmarks kvartfinale ved VM i håndbold.

- Jeg anser det ikke for sandsynligt, at han ikke spiller. Det er jeg ret sikker på, siger Nikolaj Jacobsen på et online pressemøde tirsdag formiddag.

- Men i hvilket omfang og hvilken forfatning ved jeg ikke.

Mikkel Hansen er blandt de mange spillere, der har været ramt af et maveonde under VM. Han er den eneste, der har misset to kampe på den bekostning.

I weekenden blev Hansen på spillernes hotel sammen med Johan Hansen, da Danmark mødte Japan.

Mandag aften var Hansen frisk nok til at tage med i hallen, hvor han tog plads på tribunen under kampen mod Kroatien. En kamp som Danmark vandt hele 38-26, og dagen derpå var der også stort overskud hos Mikkel Hansen, da TV 2 SPORT spurgte til hans maveproblemer.

- Det er væsentlig bedre. Jeg har i hvert fald sovet hele natten for en gangs skyld. Det var en fornøjelse at vågne af ens alarm og ikke ens indre alarm. Så jeg er vel i forholdsvis godt humør her til morgen, smiler Mikkel Hansen.

Føler du stadig, at det er tvivlsomt, hvorvidt du kan gå på banen mod Egypten?

- Lige meget hvad ville jeg nok spille. Så måtte man finde en løsning på, hvordan det kunne lade sig gøre. Men situationen med, at vi var videre, ændrede en lille smule på tilgangen til kampen i går. Jeg ved ikke, om jeg kunne have spillet i går, men der var ikke rigtig nogen grund til at risikere noget, og der er ingen tvivl om, at jeg ikke var på toppen, og at jeg ikke havde super meget energi, siger Hansen.

Et idé- og energiforladt kroatisk hold indkasserede en ordentlig afklapsning af et koncentreret dansk hold. Video: TV 2 SPORT

Landin bør også kunne spille

Den største bet i storsejren over Kroatien var, at målmand Niklas Landin udgik efter at have slået sit knæ. Også han ser ud til at være kampklar, fortæller Nikolaj Jacobsen:

- Indtil nu i hvert fald. Jeg har ikke hørt andet. Så lige nu er status egentlig ganske fint på truppen rent fysisk. Men der er stadig meget rumlen i maven. Der er stadig mange, der har dårlig og tynd mave, fortæller landstræneren.

Danmarks VM-kvartfinale mod Egypten spilles onsdag klokken 17.30. Opgøret vises på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her. ​