VM håndbold

- Mystisk, siger Mensah om kroatisk kollaps

Danmark har gjort rent bord ved VM, hvor Kroatien blev ydmyget i den sidste mellemrundekamp.

Midt i glæden over endnu en storsejr står nogle af de danske landsholdsspillere og undrer sig.

Hvordan i alverden kunne det gå så galt for Kroatien, der spillede EM-finale for et år siden?

Det er trods alt sjældent, en etableret håndboldnation taber 38-26 efter at have været bagud med to mål ved pausen.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi bliver i stimen og får tanket selvtillid. Men jeg kunne også godt se, at anden halvleg var på et lidt mystisk grundlag, siger Mads Mensah til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, der er nogle ting, der ikke stemmer helt lige nu hos kroaterne. Derfor blev anden halvleg lidt noget rod, men vi var koncentrerede og spillede videre. Det var positivt.

Mensah on fire! - den hurtige bagspiller var i stort spillehumør, og satte ikke en fod forkert. Video: TV 2 SPORT

Inden kampen var Danmark allerede sikker på at vinde mellemrundegruppen, mens Kroatien stadig havde mulighed for at spille sig videre. Det formåede de dog langt fra, og dermed er nationens dårligste slutrunderesultat siden 2002 en realitet.

Samtidig står det klart, at Kroatien skal have ny træner. Lino Cervar annoncerede sit exit efter mellemrundekampen mod Argentina, der endte med et overraskende og meget skuffende nederlag på 23-19.

Overraskede var flere danske spillere også mandag aften:

Lasse Andersson: - Det kom som en overraskelse, at vi lige pludselig var foran med fem-seks mål. Det gik stærkt.

- Men så kunne man godt se, batteriet røg lidt hos kroaterne.

Kevin Møller: - På et tidspunkt kigger jeg op på måltavlen og ser, vi er foran med ti. Det havde jeg ikke lige lagt mærke til, men der fik jeg virkelig indtrykket af, at nu kunne de køres helt over lige pludselig.

Overrasker det dig, at kroaterne blev så modløse?

- Ja, selvfølgelig overrasker det. Det er ikke noget, man forventer af en håndboldnation som Kroatien. De er altid med fremme. Men man kunne også se, det var nogle trætte og nedslåede folk, der løb rundt i anden halvleg.

Danmarks næste VM-opgave er kvartfinalen mod værtsnationen Egypten. Kampen spilles onsdag klokken 17.30. Opgøret vises på TV 2 – se sendeplanen her.