VM håndbold

Tilskuere eller frivillige? IHF undrer sig også over mange egyptiske fans

Det internationale håndboldforbund har indskærpet over for de egyptiske arrangører, at der ikke må komme tilskuere ind.

Er de bare entusiastiske frivillige, der hepper på deres landsmænd?

Eller lukker de egyptiske arrangører faktisk tilskuere ind til VM-værternes egne kampe, selv om det internationale håndboldforbund, IHF, har forbudt tilskuere på grund af coronapandemien?

Ingen kan med sikkerhed svare på spørgsmålene, som mange har stillet efter Egyptens seneste VM-kamp mod Slovenien, hvor et par hundrede tilskuere - eller frivillige - med stor passion bakkede op om egypterne fra tribunen.

Og det er ikke kun tv-seere og Twitter-brugere, der undrer sig over, hvem personerne på tilskuerpladserne er. Det gør IHF ifølge TV 2 SPORTs oplysninger også.

Det er ikke lykkedes at få et interview med IHF, men en central kilde i forbundet fortæller, at IHF flere gange har indskærpet over for de egyptiske arrangører, at der ikke må komme tilskuere ind til kampe under VM - heller ikke Egyptens.

Det har IHF eftersigende gjort igen efter egypternes kamp mod Slovenien.

Ifølge kilden har IHF også indskærpet, at antallet af frivillige, akkrediterede personer til kampene skal holdes på et absolut minimum.

Flere tilskuere var uden akkreditering

Alle personer i VM-boblen - både spillere, trænere, medier og frivillige - har en akkreditering som bevis på, at de har ret til at opholde sig fx i en arena. En del af de personer, der pludselig dukkede op på tribunen til Egyptens seneste kampe, havde netop sådan en akkreditering hængende om halsen som bevis på, at de havde ret til at være der.

Akkrediteringerne bliver lavet af de egyptiske arrangører, og derfor kan der - i hvert fald i teorien - godt været blevet givet akkrediteringer til personer, som ikke har en opgave som frivillig eller lignende under slutrunden.

Der var dog også flere af tilskuerne til Egyptens kamp mod Slovenien, der ikke bar en tydelig akkreditering. En del af tilskuerne sad samtidig på en del af tribunen, som angiveligt ikke er en del af VM-boblen. Derfor har det ikke været muligt for TV 2 SPORT at gå op og spørge tilskuerne, hvem de var - uden selv at bryde coronareglerne ved VM.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra talsmanden for de egyptiske arrangører, da han ikke er inde i VM-boblen længere.

Netop Egypten er de danske håndboldherrers modstander i VM-kvartfinalen onsdag, som kan ses direkte på TV 2 onsdag klokken 17.30.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.