VM håndbold

Ekspert vurderer episoderne, der afgjorde dansk drama

VM-kvartfinalen mellem Danmark og Egypten blev afgjort af tre situationer, som seere af kampen nok ikke glemmer lige foreløbigt.

Sikke et drama.

Danmark spillede sig onsdag aften i VM-semifinalen efter en af de mest mindeværdige håndboldkampe i historien.

Men de danske fans skulle så grueligt meget igennem, før sejren på 39-38 var en realitet efter to gange forlænget spilletid og straffekast.

Her tager vi et kig på tre afgørende og mærkværdige situationer, som afgjorde kampen.

1. Forkert udskiftning af Egypten

Med blot 30 sekunder tilbage af den ordinære spilletid havde Egypten mulighed for at afgøre kampen. Stillingen var 28-28, men så dummede stregspilleren Mohamed Mamdouh Shebib sig.

Egyptens nummer 89 gik på banen, før hans holdkammerat var kommet ud, og så var værterne pludselig en spiller for meget på banen. Det kostede en udvisning til Egypten, og samtidig fik Danmark nu chancen for at afgøre kampen.

- Det sker jo aldrig på sådan et tidspunkt. Det var fuldstændig forfærdeligt for ham. Det kan kun tilskrives stress. Heldigt for Danmark, der ikke udnyttede det med det samme.

- Men det gjorde trods alt, at Egypten ikke fik muligheden for at lave den afgørende scoring, siger GOG-træner Nicolej Krickau, der fungerer som ekspert på TV 2 SPORT under slutrunden.

Som Krickau pointerer, formåede Danmark ikke at udnytte det, og derfor skulle kampen i forlænget spilletid.

Det var sådan cirka det eneste, der ikke måtte ske for egypterne. Video: TV 2 SPORT

2. Mikkel Hansen ser rødt

Men dramaet var kun lige begyndt. Danmark tog teten i den første af to gange forlænget spilletid. Og med få sekunder tilbage skulle danskerne 'blot' spille tiden ud foran med ét mål. Sådan gik det dog ikke.

Mikkel Hansen af alle valgte nemlig at kaste bolden væk, efter at dommerne havde fløjtet for passivt spil. Her resterede der blot fem sekunder af kampen. En sådan handling koster rødt kort og straffekast til modstanderen, fordi det er usportslig optræden inden for de sidste 30 sekunder af kampen.

Egypten scorede på straffekastet til 34-34, og det var særdeles uvant for Krickau at se Mikkel Hansen sådan.

- Det skal afgøres på et splitsekund. Danmark skulle slet ikke være havnet der, men når det er sagt, må Mikkel aldrig lave sådan en fejl. Det kommer han heller ikke til igen.

- Det overrasker os alle, at det kunne ske for Mikkel Hansen, siger GOG-træneren.

Danmark var to sekunder fra sejren i VM-kvartfinalen mod Egypten, da Mikkel Hansen begik en dyr fejl. Video: Bo Bentsen

3. Egyptisk bommert

Med Mikkel Hansens fejl stod det klart, at de to hold skulle spille en ny omgang forlænget spilletid. Nu uden Danmarks store stjerne.

Og her var det med Egypten i teten. Derfor stod Danmark også i et sidste angreb og skulle bruge en scoring. De danske spillere havde store problemer med overhovedet at få afsluttet.

Men da det så værst ud for VM-favoritterne, fik de en hjælpende hånd. På det allersidste frikast til Mathias Gidsel forhindrede egypterne ham i at sætte bolden i gang. Også det takseres som usportslig optræden, og da det tilmed var inden for de sidste 30 sekunder af kampen fik det følgende resultat:

  • Rødt kort til egyptiske El-Masry
  • Danmark fik straffekast

- Det var måske dagens største foræring. De gav Danmark en afgørende mulighed. Det var flot dommerarbejde. Det sker kun, fordi spillerne vil gøre alt for, at modstanderholdet ikke kan afslutte i sidste sekund, siger Nicolej Krickau.

Vanvittig afslutning, hvor endnu en egyptisk fejl redder Danmark. Video: TV 2 SPORT

Magnus Landin scorede på det efterfølgende straffekast, der gav en straffekastkonkurrence. Her var Danmark som bekendt skarpest og spillede sig i VM-semifinalen.

Sikke en håndboldkamp.

Det holdt hårdt, men Danmark er videre til semifinalen ved VM efter et vanvittigt opgør mod Egypten. Video: TV 2 SPORT