VM håndbold

- Jeg havde en følelse af, vi allerede var ude, siger Landin

Danmark er klar til semifinalen ved VM efter en kamp mod Egypten, der først fandt sin afgørelse efter straffekastkonkurrence.

Ordet drama er ikke dækkende. Det var meget vildere.

Danmark måtte ud i to gange forlænget spilletid og straffekastkonkurrence, før pladsen i VM-semifinalen blev sikret med sejr over Egypten.

Niklas Landin diskede op med flere store redninger i ekstratiden og to af slagsen i straffekastkonkurrencen.

- Jeg havde en følelse af, at vi allerede var ude, og så får vi alligevel chancen. Vi gennemgår dobbelt ekstra spilletid, hvor vi ikke scorer i den anden ekstra - først efter spilletid, siger Landin til TV 2 SPORT.

Danmark fik frikast med få sekunder tilbage, og da Mathias Gidsel forsøgte at skyde på mål, stod en egyptisk spiller oppe i ansigtet på ham.

Vanvittig afslutning, hvor endnu en egyptisk fejl redder Danmark. Video: TV 2 Sport

Det kostede direkte rødt kort og straffekast til Danmark.

- Jeg har været ude i et par ekstra spilletider før, men det her var noget helt specielt. Og så på straffe... det er ikke hver dag, man prøver det, siger Landin.

Forinden var den ordinære spilletid endt 28-28.

I første omgang af den forlængede spilletid førte Danmark med et mål og havde bolden med få sekunder tilbage.

To sekunder før tid kastede Mikkel Hansen bolden væk, efter dommerne havde fløjtet for passivt spil. Fordi det skete inden for de sidste 30 sekunder, fik Hansen direkte rødt kort, og der blev dømt straffekast til Egypten.

Danmark var to sekunder fra sejren i VM-kvartfinalen mod Egypten, da Mikkel Hansen begik en dyr fejl. Video: Bo Bentsen

I den anden omgang af den forlængede spilletid var Danmark altså på vej mod et skuffende exit, men de regerende verdensmestre fik med hiv og sving spillet sig videre.

- Jeg blev da lige et par år ældre. Jeg synes, det var en svær kamp. Forsvarsmæssigt dækker vi faktisk godt op, men vi mangler at få tingene gjort færdig, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Niklas redder os i anden omkamp, og på straffekast viser han, hvorfor han lige er blevet kåret som verdens bedste. En meget, meget hård kamp, hvor vi skulle slide hårdt for at finde løsningerne offensivt og defensivt.

- Vi skulle have lukket det før, men nu er jeg rigtig glad for at være i semifinalen.

Det er den slags kampe, der næppe giver færre grå hår på landstrænerens hoved. Men det betyder ikke, at han ikke brød sig om at stå med det største tænkelige pres.

- Det er fedt. Det er derfor, jeg står herude. Jeg behøver ikke to omkampe, men det er for at have sådan nogle kampe og forsøge at hjælpe spillerne så godt som muligt.

Semifinalerne spilles fredag, og her møder Danmark enten Norge eller Spanien.