Mikkel Hansen får direkte rødt med få sekunder igen

Den forlængede spilletid af VM-kvartfinalen mellem Danmark og Egypten blev højdramatisk med to røde kort.

Paris Saint-Germain-stjernen Mikkel Hansen scorede ti mål i VM-kvartfinalen, men han nåede også at få en meget uheldig rolle i de døende sekunder af den forlængede spilletid.

Egypten var ellers nede med to scoringer, da der resterede et minut af kampen, og da egypterne fik reduceret med et halvt minuts tid tilbage, skulle danskerne 'bare' have tiden til at gå.

Bolden endte hos Mikkel Hansen med en håndfuld sekunder tilbage, da dommerne fløjtede med to sekunder tilbage på uret.

Et splitsekund efter fløjtet kastede Hansen bolden i en bue ud mod Lasse Svan. Hornet lød i arenaen, og danskerne jublede.

Men der var intet af juble over.

Dommerduen fra Kroatien løb nemlig ud og så spillet igennem. Da de kom tilbage, blev der givet direkte rødt kort til Mikkel Hansen og straffekast til Egypten.

En korrekt dom, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Sådan ser det ud. Dommeren er på vej retur og har fløjtet, da Mikkel Hansen lægger den aflevering. Det tolkes som usportslig optræden, fordi han kaster bolden væk og forhindrer Egypten i at få bolden, siger han.

Spillerne må ikke kaste bolden væk efter dommerens fløjt, og i de sidste 30 sekunder medfører en sådan handling rødt kort og straffekast, selvom spillet ikke er i nærheden af feltet.

Egypten udlignede til 34-34 og sendte kampen ud i yderligere to gange fem minutters forlænget spilletid.

Mere drama og straffekastkonkurrence

Her blev der kun scoret to mål - ét til hver - og scoringen til 35-35 tilfaldt Danmark efter et lignende drama som i den første forlængede spilletid.

Mathias Gidsel forsøgte at afvikle et frikast, hvor egyptiske El-Masry gik frem på ham, hvor han skulle holde afstand og gå tilbage til stregen.

Dommerne gik igen ud og kiggede video igennem. Rødt kort og straffekast. Igen.

Magnus Landin scorede via både stolpe og overligger og sendte kampen i straffekastkonkurrence.

Her stod Danmark for presset og spillede sig i VM-semifinalen, hvor enten Spanien eller Norge venter.