VM håndbold

Tre kvartfinaler på samme tid er håbløst og ubegavet, mener eksperter

Hidtil har Danmark spillet sine VM-kampe klokken 20.30, men onsdagens VM-kvartfinale starter tre timer tidligere.

Se Danmark-Egypten på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 17.30

Kvartfinaledagen ved VM er på mange måder anderledes end normalt.

Danmark indleder dagen allerede klokken 17.30 i kampen mod VM-værterne fra Egypten. Klokken 20.30 spilles de tre øvrige kvartfinaler samtidig, hvor de normalt bliver delt op, så der kun spilles to kampe samtidig.

Dagens program

  • 17.30 Danmark-Egypten (TV 2)
  • 20.30 Spanien-Norge
  • 20.30 Sverige-Qatar
  • 20.30 Frankrig-Ungarn (TV 2 SPORT)

Danmarks kvartfinale spilles klokken 17.30, fordi værtsnationen altid er førstevælger i forhold til kamptidspunkt. Her har egypterne altså valgt klokken 18.30 lokal tid.

Tilgodeser rettighedshavere

Sammenfaldet mellem de tre øvrige kvartfinaler skyldes rettighedshavernes interesser, forklarer chefredaktør på TV 2 SPORT John Hansen.

- Det er for at tilgodese så mange rettighedshavere som muligt, der gerne vil tilgodese deres eget hold.

- Det er ærgerligt for den enkelte rettighedshaver, der gerne vil folde hele rettigheden ud. Til gengæld er de glade i Sverige, Norge, Frankrig og Spanien, fordi deres kampe ligger i primetime.

Håbløst og ubegavet

Planlægningen bliver ikke budt velkommen af TV 2 SPORTs eksperter.

- Det er ubegavet at gøre det på den måde. De ville have 32 hold med til VM for at udbrede sporten på verdensplan, og når de så nu kan vise verden det ypperste af det ypperste, sporten har, så sender de gudhjælpemig kampene oven i hinanden, siger Bent Nyegaard.

- Det er håbløst, synes jeg. Hvis det internationale håndboldforbund gerne vil udbrede håndbolden og have mange til at se de afgørende kampe, så giver det ikke mening at lægge dem oveni hinanden, siger Claus Møller Jakobsen.

Ændrer rytmen for Danmark

Tilbage til Danmarks kamp. Efter seks kampe klokken 20.30 må de danske spillere nu nøjes med tre timer færre pause mellem to kampe, mens egypterne har haft et helt døgn mere at hvile i, da de afsluttede deres indledende gruppespil søndag.

Men stjernespilleren Mikkel Hansen ser ikke det nye kamptidspunkt som en særligt væsentlig faktor.

- Det ændrer jo en lille smule på rytmen, men ellers tror jeg ikke, at det betyder det store, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, at folk er nogenlunde vant til at spille på forskellige tidspunkter af døgnet, og 18.30 (lokal tid, red.) er et fint tidspunkt.

Kampen kan ses på TV 2, hvor vi åbner VM-studiet allerede klokken 16.10.