VM håndbold

VM-træner ser håndbold hele natten: - Det sjoveste, jeg gør

Christian Berge sover cirka fire timer hver nat under verdensmesterskabet.

Når de norske spillere går i seng, sætter deres træner musik på.

Og så ser han håndbold. Helst det meste af natten.

- Vi går dybt i analysen. Men det skal du, hvis du skal løse opgaven, fortæller Christian Berge til TV 2 Norge.

Han og landstrænerkollegerne er ikke, som folk er flest.

Jeg blev egentlig lidt irriteret, fordi jeg brugte hele natten på at forberede mig på Argentinas profiler

Nikolaj Jacobsen, landstræner, Danmark

De er selvsagt nørder ind til benet. Og for at nå i dybden under et verdensmesterskab - med kampe hver anden dag - må nogle af de basale behov skubbes til side.

- Jeg øvede lidt på at arbejde om natten, før vi tog herned. Det handler om at træne i at holde sig vågen og udføre opgaverne om natten, forklarer den norske landstræner, men slår fast, at han nyder det.

- Der er en masse kampe og arbejde, men jeg tror… der var jeg lige ved at bande. Men jeg synes, at det er det sjoveste, jeg laver, siger Berge.

Irriteret efter storsejr

Også den danske landstræner ser sin del håndboldkampe ud på de sene, egyptiske nattetimer.

Og så kan det godt være frustrerende, hvis forberedelsen må smides i skraldespanden.

Det skete for Nikolaj Jacobsen, da Danmark tidligere i VM-slutrunden slog et argentinsk mandskab, som stillede op uden flere profiler.

- Jeg blev egentlig lidt irriteret, fordi jeg brugte hele natten på at forberede mig på Argentinas profiler, der slet ikke spillede, sagde Nikolaj Jacobsen.

- Så det blev hakkende, fordi vi spillede mod spillere, vi ikke rigtig havde set igennem på video. Det var, som om vi havde lidt for meget harpiks på fingrene og ikke fik sluppet bolden hurtigt nok, lød det fra landstræneren efter opgøret.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Hyldes af holdets stjerne

Nattearbejdet for Berge og Jacobsen har båret frugt indtil videre ved dette VM.

Begge landstræneres respektive mandskaber er blandt de sidste otte nationer, som spiller kvartfinale onsdag.

- Christian er en kæmpenørd, men det er derfor, vi elsker at have ham her. Han forventer meget af os, men investerer også enormt meget tid selv, så det er nemt at gøre det samme, siger Sander Sagosen til norsk TV 2.

- Han kan komme til middag og ligne en, der har været oppe hele natten, og så vil han diskutere håndbold, mens det ser ud som om, jeg ikke er vågnet. Han går virkelig ind i det, og det er derfor, vi lykkes, for vi investerer så meget tid, mener Sagosen.

Det norske trænerteam består også af den tidligere landsholdsspiller Børge Lund og kroatiske Zeljko Tomac, der har været norsk assistent i ti år.

Om den norske forberedelse er gjort rigtigt, vil vise sig, når Norge møder Spanien onsdag aften. Inden da har Danmark mødt værtsnationen, Egypten.

Det opgør kan du se med optakt fra klokken 16.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.