VM i håndbold 2023

Iskold Møllgaard roser egne evner på straffekast

Forsvarsveteranen tog ansvar fra de syv meter, da han skulle holde liv i Danmarks semifinaledrømme. Efterfølgende var det med et smil på læben.

Stillingen er 2-2. Han træder frem som Danmarks tredje skytte i den altafgørende straffekastkonkurrence. Han roterer bolden med sin højre hånd og tager et kig ud mod den kroatiske dommer.

Uden en eneste kastefinte hamrer han kuglen kompromisløst i kassen, vender sig om og lader sig hylde af sine danske holdkammerater.

- Man skal kun score, når det gælder, fortalte Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT efter den hæsblæsende afslutning på kvartfinalen mellem Danmark og Egypten, som altså blev afgjort fra syv meter.

"Selvfølgelig vil jeg skyde"

Møllgaard stod for Danmarks tredje scoring. Efterfølgende hev Niklas Landin sin anden redning op af ærmet, før Lasse Svan gjorde arbejdet færdigt. Danmark var i semifinalen.

Den 36-årige forsvarsklippe var aldrig i tvivl om at tage ansvar, da landstræner Nikolaj Jacobsen skulle udpege sine fem skytter. Også selvom Møllgaard primært arbejder i den danske defensiv. Scoringen var kun hans anden ved denne slutrunde, hvor den første tilmed fandt sted i selvsamme kamp i åbent spil.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville skyde. Det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg havde selv lavet kalkulen, at hvis jeg var målmand og så, at en forsvarsspiller skulle kaste straffe, så ville jeg gå efter bunden. Det gjorde han så ikke. Men det var rigtig fint kastet, fortalte Møllgaard, der snarere placerede bolden i midten af målet.

- Jeg står dagligt og leger med det. Jeg var aldrig i tvivl om, at den nok skulle sidde der, hvor jeg gerne ville have den. I sidste ende var det bare et spørgsmål om, hvad målmanden ville finde på.

Måtte udgå undervejs

Anden halvleg var dårligt nok et minut gammel, før Møllgaard fik en over snuden, hvilket resulterede i en åben flænge på næseryggen. Derfor måtte Aalborg-spilleren gå ud for at blive tilset af de danske holdlæger, mens Anders Zachariassen vikarierede i det danske midterforsvar.

Det førte en periode med sig, hvor vejen til egyptiske scoringer blev noget nemmere. Der gik dog ikke lang tid, før han var tilbage på halgulvet, og herfra spillede han resten af opgøret.

- Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad der er blevet gjort. Der er både kommet strips på og al muligt andet for at lappe den sammen, sagde Møllgaard, der kunne varme sig på en sejr i sin kamp nummer 166 for landsholdet.

Det danske hold skal nu bruge torsdagen på at samle kræfter inden semfinalen mod Spanien, der slog Norge i timerne efter Danmarks sejr.

Det holdt hårdt, men Danmark er videre til semifinalen ved VM efter et vanvittigt opgør mod Egypten. Video: TV 2 SPORT

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.