Mikkel Hansen forklarer fejlen, der undrer eksperterne

Paris Saint-Germain-stjernen Mikkel Hansen fejlede, da han havde Danmarks VM-skæbne i hænderne.

- Et eksempel på, at selv de allerbedste kan miste overblikket i sådan en situation.

Dramaet ville ingen ende tage, da Danmark spillede sig i semifinalen ved VM, og presset var så stort, at selv Mikkel Hansen fejlede. Deraf ovenstående ord fra Bent Nyegaards karakterbog.

Et af mange dramaer i dramaet opstod i den første omgang forlænget spilletid, hvor Danmark var foran med én og havde bolden på egne hænder.

Jeg mener, jeg er i gang med at aflevere en bold, fordi jeg kan se, vores højrefløj er helt fri

Mikkel Hansen

Mikkel Hansen fik bolden, stod stille og kastede bolden ned i hjørnet til Lasse Svan et splitsekund efter, dommerne havde fløjtet for passivt spil.

Hændelsen blev takseret til et direkte rødt kort og straffekast til Egypten, som udlignede og sendte kampen ud i en ekstra omgang forlænget spilletid.

- Det er meget atypisk og sjældent, at Mikkel Hansen laver den type fejl. Han skal jo bare skyde på mål og gerne skyde en meter over. Så når egypterne aldrig at få fat i den bold og komme op i den anden ende, siger håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- En sjælden, men gigantisk fejl af Mikkel Hansen på det her tidspunkt. Det ligner ham ikke at træffe den slags beslutninger, når det hele skal afgøres. Det er normalt der, han er allerbedst.

Bent Nyegaard er enig. Han har svært ved at forstå Mikkel Hansens beslutning i et ekstremt presset og afgørende øjeblik.

- Helt uforståeligt stopper Mikkel Hansen med at spille håndbold de sidste 15 sekunder. Han ved om nogen, at han skal spille mod mål. Egypterne generede ham ikke. Han skulle bare spille, skriver Nyegaard i sin karakterbog, hvor Hansen måtte nøjes med et 2-tal.

- Det er helt uforståeligt, at han fryser der, og at han i øvrigt havde fem afleveringer lige i næverne på en egypter. Det er sjældent.

Erkender fejlen

Mikkel Hansen selv er lettet over, at det trods modgangen lykkedes Danmark at spille sig i semifinalen, der først kom i hus efter to omgange forlænget spilletid og straffekastkonkurrence.

Han erkender, at han "selvfølgelig bare skulle have lagt bolden", men på banen oplevede han ikke situationen på samme måde, som da han genså den i TV 2 SPORTs VM-studie.

- De kan umuligt have fløjtet så tidligt der. Sådan var det overhovedet ikke på banen, siger Mikkel Hansen.

- Jeg mener, jeg er i gang med at aflevere en bold, fordi jeg kan se, vores højrefløj er helt fri. Jeg vil lægge den ned, så kampen er helt ovre. Jeg skal ikke gøre mig klog på, om de fløjter lang tid inden, men jeg synes ikke rigtig, jeg kan gøre så meget andet.

Dagen derpå har Mikkel Hansen stadig ikke sluppet tankerne om episoden.

- Jeg har haft svært ved at sove. Jeg tænker, at I kan regne ud hvorfor. Det har været en lang nat, siger Mikkel Hansen på et pressemøde torsdag formiddag.

- Mentalt var det hårdt at sætte sig ud, fordi kampen egentlig var ovre, og jeg så lavede sådan en fejl. Samtidig kunne jeg se, at spillet hakkede lidt, og at det ikke kørte offensivt.

- Heldigvis begyndte både forsvaret og Niklas Landin at melde sig helt ind. Men det var selvfølgelig rigtig hårdt, og der var mange tanker, der gik igennem mit hoved.

Manglede energi efter sygdom

Med til historien hører også, at Mikkel Hansen har været helt ude af de to seneste kampe ved VM på grund af maveproblemer, som har ramt flere af de danske spillere.

Han var dog klar nok til at spille og scorede 10 mål på 17 forsøg og lavede 6 assists. Men det var ikke en Mikkel Hansen på 100 procent.

- Jeg manglede forholdsvis meget energi, vil jeg sige. Det var en lang kamp, og sådan en overtid hjælper heller ikke på det. Forhåbentlig er det endnu en dag, hvor jeg kan få fyldt depoterne. Det hjælper en lille smule, siger han.

- Det var noget af en roller coaster rent personligt. Vi troede vel alle, at kampen var ovre. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at lave sådan en fejl. Men vi kom igennem det, og det skal man også have karakter for. Jeg synes også, man skal give stor cadeau til hele holdet for, at vi fik kæmpet os igennem. Det var ikke en let situation at stå i, da jeg får smidt det en lille smule væk, og vi så kommer tilbage.

Sejren sender Danmark i kamp mod Spanien i semifinalen. Spanierne slog Norge med 31-26.

Den anden semifinale står mellem Frankrig og Sverige, der slog henholdsvis Ungarn og Qatar.