VM i håndbold 2023

Nikolaj Jacobsen gav modig besked til Svan, der afgjorde kvartfinalen

Danmark vandt en yderst tæt VM-kvartfinale imod Egypten efter straffekastkonkurrence. Lasse Svan fik en hovedrolle.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kan se ud i fremtiden.

Før straffekastkonkurrencen i VM-dramaet imod Egypten sagde han nemlig således til sine spillere:

- Vi har rækkefølgen her, der hedder Emil Jakobsen først, Magnus Landin to, Henrik Møllgaard tre, Nikolaj Øris fire, og så får du lov til at afgøre det, min ven, ik’?

Den danske landstræner havde forudset, hvordan straffekastkonkurrencen ville udvikle sig. Video: TV 2 SPORT

Læg særligt mærke til det sidste. Det var henvendt til Lasse Svan, der skulle tage Danmarks sidste straffekast.

Og ganske rigtigt endte 37-årige Svan netop med at afgøre kvartfinalen efter 80 minutters håndbold. Og valget af den erfarne herre var ikke tilfældigt.

- Det er vores mest rutinerede mand på holdet. Lasse er bare god i de situationer. Det var rigtig fint at have en rutineret mand. Som jeg også sagde: Det gode ved det er, at de ikke har set video på dig på straffekast, Lasse, grinte Nikolaj Jacobsen i studiet efter kampen.

Svan ændrede taktik i sidste sekund

Lasse Svan selv var da også rolig i det afgørende øjeblik.

- Jeg var relativt tryg ved det. Nu skyder jeg jo ikke straffekast til hverdag, men nu er jeg tre ud af tre i straffekonkurrencer, så kvoten er ret god, siger Svan.

Den rutinerede fløjspiller havde egentlig besluttet sig for en skruebold, men det ændrede han i sidste øjeblik.

- Jeg traf først valget, da dommeren fløjtede, og jeg kunne mærke, at bolden sad god fast. Så tænkte jeg: "Det går ikke". Man skal også have held med, og det havde vi her.

Lasse Svan endte kampen på fem scoringer.

Var eksperts førstevalg

Det var ikke kun Nikolaj Jacobsen, der havde valgt, som han gjorde. Således fortalte TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen i studiet efter kampen, at Svan var hans klare førstevalg.

- Der er ikke nogen på det danske landshold, som jeg hellere vil have til at kaste det sidste straffekast end Lasse Svan.

- Han nyder det. Han har prøvet det så mange gange. Han er den mest rutinerede på det danske landshold. På en normal dag ville Mikkel Hansen give mig ro i maven, men han er uomtvistelig nummer to, siger eksperten.

Mikkel Hansen havde forinden fået rødt kort, men så er det jo meget godt, at Danmark har Lasse Svan. Danmark møder Spanien i semifinalen.