VM håndbold

- Helt enestående. Du kunne se det fra starten

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter VM-semifinalen mod Spanien.

Se VM-finalen på TV 2 søndag klokken 17.30

Den vildeste kamp var selvfølgelig den mod Egypten, men det her er også fuldstændig på månen. Det er imponerende. Der er så mange gode spillere i Spanien, man skulle tro, det var løgn.

En håndboldkamp på uhørt højt niveau. Der var så meget flot håndbold, god timing og taktisk fundament i det, der foregik. Man kunne bare sidde og blive glad som håndboldelsker. En forrygende kamp.

Der var taktisk spil fra bænk til bænk hele tiden. Det er det smukke ved det, når trænere og spillere hele tiden udfordrer hinanden. Det kan ikke gøres meget smukkere. Jeg er dybt imponeret.

Og så er det faktuelt igen, at Mikkel Hansen trådte i karakter. Han var helt tilbage på det topniveau, vi har vænnet os til. Vi er niveaumæssigt helt tilbage ved VM i 2019. Ikke alene laver han 12 mål, men han strør om sig med assists, og han rev afleveringer rundt. Ikke kun de simple, men også bag ryggen og med fantastisk vision i spillet.

Jeg er også nødt til at nævne to andre spillere, der imponerer helt, helt vildt. Magnus Saugstrup. Hvis ikke før, så har han fået et stort internationalt gennembrud nu. Mathias Gidsel. Det er helt åndssvagt. Han har gjort en helt afgørende forskel for det her landshold. De to har tilsammen spillet 38 landskampe, men løber rundt, som havde de spillet 300.

En scoringseffektivitet på 74 procent fra Danmark nævner jeg også. Det er altså ikke så tosset.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målvogter

  Landin fik en meget svær start på kampen og røg ud efter 22 minutter. Kevin Møller starter også anden halvleg. 

  Men ligesom mod Egypten kommer Landin på banen, når der er brug for store redninger. Dem kommer han ind med tre af. Det er dét, der skiller en klassemålmand og en verdensklassemålmand. Det er helt, helt afgørende, at vi har Landin. 

   

  4
 • Kevin Møller

  Målvogter

  Han får 16 minutter på banen med en redningsprocent på 25 og har et par gode redninger, men problemet i denne kamp er, at der er to, tre bolde, som han skal tage eller i hvert fald være tættere på at tage. Der var et par parader i forsvaret, han burde dække mere efter, og så var der også et par andre afstikkere.

  2
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han spiller 33 minutter og får serveret bolden af Mikkel Hansen i første halvleg, hvor han er helt sikker i afslutningerne på de to chancer, han får. Også i forsvarsspillet er han rigtig, rigtig dygtig. Kom ind til sidst i kampen, da Emil Jakobsen ikke var fysisk nok i forsvaret.

  5
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Et mål på to forsøg. Han er stadig for klejn, når Dujshebaev laver alt det ballade. Han er simpelthen nødt til at komme ind og bruge sin krop til at bakke op og ikke lade backen så alene. Forklaringen på 3-tallet er forsvarsdelen. 

  3
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Tre mål på fem skud og fuld spilletid. Hans betydning kan ikke overvurderes. Han brænder en god chance, da der er mulighed for at lukke kampen. Ellers er han rigtig god. Det var en svær forsvarsopgave, fordi han skulle arbejde rundt. Gidsel kunne ikke holde det hele, men Svan var som sædvanlig dygtig på forsvarsdelen.

  4
 • Anders Zachariassen

  Stregspiller

  Ikke på banen.

  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Igen havde han lidt problemer i forsvaret, og Magnus Saugstrup har for længst passeret ham, fordi han simpelthen er bedre netop nu. 

  Da Møllgaard røg ud, kom Hald ind og kæmper med alt, han har. Det er næsten en umulig opgave over for Dujshebaev, sådan som han var i spillehumør. Og så brænder han en matchbold i kampen, hvor han var fri på stregen.

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Rent 6-tal. Havde Mikkel Hansen ikke været med, var han blevet kampens spiller. Han er dygtig på forsvarsdelen, men det betyder bare ikke, at du kan undgå at blive sat nogle gange med det tryk, der kom fra de spanske bagspillere. Især Dujshebaev, Sarmiento og Entrerrios.

  Men Saugstrup er klog, og han når mere end de fleste. Han når det så hurtigt og godt, at han ikke får udvisninger. Det er sgu en stor kvalitet med så meget tryk og så mange dygtige mand-mod-mand-spillere fra Spanien. 

  Det med at brænde chancer er ved at være overstået. Han laver 7 mål på 8 forsøg og spiller 54 minutter. Det her er så det internationale gennembrud nummer 3, han får i den her turnering.

  6
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  I perioder og i starten af kampen ser det godt ud, når han arbejder sammen med Saugstrup. Men Møllgaard kommer i nogle situationer, hvor han kommer for sent ind i tacklingerne og bliver nødt til at skubbe. Der var et par situationer, der kom til at se grimme ud. Han kom simpelthen for sent, og det koster så tre udvisninger og et rødt kort.

  Men det er ikke det samme som at sige, at han ikke var rigtig godt kørende i de 24 minutter, han var med. Både Saugstrup og Møllgaard er bare rigtig dygtige på deres paradespil. Maqueda blev en vanskelig størrelse, fordi han kom med fuld power. Dujshebaev er umulig at styre, når han kommer farende sådan. Derfor blev midtersblokken nogle gange sat helt af.

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller / Kampens spiller

  Helt enestående. Du kunne se det fra starten. Han rev de der bolde rundt, og når han har Olsen og Gidsel, der er så dygtige i boldomgangen, omkring sig, får han de rum, så han kan udføre sin kunst.

  Og det gjorde han. Hold nu kæft.

  Det var en Mikkel Hansen tilbage på det tårnhøje niveau, der har kendetegnet ham i det meste af hans karriere. Her vendte han virkelig tilbage til den helt store scene. Og han revancherer sig fra det røde kort, han fik mod Egypten. Det var for mig at se fuldstændig klart.

  Og det så ud til, han havde luft til at give den gas. Han udstrålede så meget autoritet fra start. Jeg kunne bare sætte mig tilbage og nyde det. Når han er på den måde, skal der virkelig, virkelig meget til for at slå Danmark.

  6
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Morten Olsen har mange kvaliteter. En af dem - som kan irritere nogle, men ikke mig - er, at han kan tåle at lave fejl. Han laver fem tekniske fejl, men de er så marginale, at det lige så godt kunne gå godt. Han spiller mod et meget aggressivt forsvar. 90 procent af tiden med Hansen, stregen og Gidsel er det så fornemt, at det bare er at tage hatten af.

  4 mål på 5 forsøg på 22 minutter, der primært var i angrebet. Han har spillet omkring 10 minutter i de seneste 4 kampe og kun 47 minutter i alt inden i aften. Så er det dybt imponerende, at du kommer med sådan en præstation. Om det er VM-semifinale eller en stor OL-kamp. Han kan tåle ikke at spille. Nikolaj Jacobsen kender ham, og det er derfor, han giver ham dirigentstokken i dag. Virkelig en stor landskamp.

  5
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Spillede ikke nok.

  UB
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Han bliver en mere og mere afgørende spiller på landsholdet. Han kan dække de backs, og han dækkede rigtig godt op. Han holdt sit område. Meget agil og fysisk. Han er farlig på kontra og laver tre assists der. Et par fejl lever jeg med. Det var langt mest super kontraspil, overblik og godt forsvarsspil.

  5
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Rent 6-tal. Jeg burde måske have givet Mikkel 7 og de to andre 6. Men det er en voldsomt imponerende præstation. Det er en VM-semifinale, og han spiller 41 minutter, fordi han dækker så godt op i anden halvleg. Han var selvfølgelig udfordret på forsvarsdelen, men ikke på en sådan måde, at det hele faldt fra hinanden. Han er klog og får placeret sig fornuftigt. Og godt returløb, der giver en bolderobring.

  Mod det pres og det aggressive spanske forsvar laver han 0,0 tekniske fejl. Det er uhørt. Det er helt vildt. Det er et af de bedste forsvar i verden. Han laver 4 mål på 4 forsøg, trækker udvisninger og har 4 assists. Jeg er fuld af beundring. Det har forandret landsholdets udtryk med ham på højeback.

  6
 • Nikolaj Øris

  Bagspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Jeg synes, det var en helt suverænt styret kamp, hvor han igen omgående handlede på presset i starten og gik i 7-mod-6. Og jeg kan godt lide valget af Morten Olsen. Han ved, der kommer 7-mod-6, og Morten Olsen kan løse det.

  Trænerens opgave er at sørge for at vælge nogle spil, og det skal jeg love for, han gjorde.

  Måden at gøre det på og rette ind fra den ene kamp til den anden og vælge de typer, der kan bruges. Det er godt trænerarbejde.

  Fra anden halvlegs start turde han satse på Gidsel for at slippe for en forsvars-/angrebsudskiftning. Han signalerer, at der kun er én vej, og det er frem. Han vover, og han tør. Jordi Ribera er også skidedygtig. Det der skakspil er bare godt. 

  Jeg kan godt lide det mod, Nikolaj Jacobsen har på forskellige tidspunkter i kampen. Det skal selvfølgelig lykkes, og det tror jeg godt, man kan sige, det gjorde, når Danmark kommer i VM-finalen.

  6