VM håndbold

- Jeg er stolt, siger Nikolaj Jacobsen

Den danske landstræner lovpriste sine spillere efter sejren over Spanien i semifinalen

Med en sejr på 35-33 i semifinalen over Spanien er Danmark i VM-finalen.

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen var naturligvis glad for sejren.

- Jeg bliver jo stolt. Jeg synes, at vi har været meget igennem i den slutrunde her. Også før slutrunden, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

De danske håndboldherrer førte fra start til slut, og selvom det blev en spændende afgørelse til sidst, trak danskerne det længste strå, da Lasse Svan afgjorde kampen med den sidste scoring.

Danmark scorede 35 mål, og derfor var det offensiven, den danske landstræner fremhævede efter kampen.

- Jeg synes jo angrebsmæssigt, at om de dækker på den ene eller den anden måde, så løser vi det enten 6-mod-6 eller 7-mod-6, siger landstræneren.

Landstræneren fremhæver især de tre bagspillere Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Morten Olsen for deres præstation.

Kampen igennem havde de godt styr på det spanske forsvar. Mikkel Hansen blev dansk topscorer med 12 mål, mens Mathias Gidsel og Morten Olsen også bidrog med mål, assist og højt tempo i det danske angrebsspil.

Nu venter Sverige

Landstræneren fremhæver spillernes evne til at præstere på højt niveau, når andre spillere ikke slår til.

- Der er bare nogle, der stepper op, og i nogle kampe har det været nogle andre. I den her kamp var det igen andre, der gjorde det. Jeg bliver stolt som ind i… og så vil jeg ikke sige det sidste ord, siger han.

Danmark har vundet samtlige otte kampe i turneringen, og dermed er de godt i gang med at revanchere sig for den seneste slutrunde, hvor Danmark led et tidligt exit ved EM i 2020.

- Det betyder selvfølgelig rigtig meget, at vi også får rejst os fra den skuffelse i ’20 og går herned. Vi har indtil nu spillet en sindssyg flot turnering, siger han.

I finalen venter Sverige, der tidligere på dagen slog Frankrig.

Ligesom danskerne ikke har tabt én eneste kamp i løbet af turneringen, er også svenskerne ubesejrede.

Der venter danskerne en svær opgave, hvis de skal forsvare VM-titlen og gentage bedriften fra 2019, forventer Nikolaj Jacobsen.

- Vi skal møde et svensk hold, der i øvrigt har gjort nøjagtig det samme (spillet godt, red.). Det bliver en god og sikkert lige så spændende VM-finale, siger han.

Danmarks spiller finale mod Sverige 17.30 på søndag. Du kan se kampen på TV 2 og på TV 2 PLAY.