VM håndbold

GOG og Aalborg betaler prisen for VM-succes

Bare fire dage efter VM-finalen skal seks af landsholdsspillerne i aktion for Aalborg Håndbold, når Herreligaen genoptages.

Der er bare 100 timer, fra VM-finalen er spillet, til at Aalborg Håndbold møder Skanderborg i Herreligaen.

Derfor bliver det ikke til meget hvile for Henrik Møllgaard, Magnus Saugstrup og Nikolaj Læsø samt de tre svenske spillere Mikael Aggefors, Felix Claar og Lukas Sandell, der alle spiller for den nordjyske klub.

Det bekymrer Aalborg Håndbolds træner Stefan Madsen.

- I bund og grund kan vi jo risikere, at der er nogle, som virkelig har behov for at slappe af, som skal møde direkte ind til en kamp. Det tror jeg nu ikke. Men i værste tilfælde kan det jo blive sådan, siger han til TV 2 SPORT.

Mandag eftermiddag lander spillerne i København med flyet fra Egypten, inden de så tager turen til det jyske.

I Aalborg Håndbold er der forståelse for, at den nuværende sæson er speciel på grund af den verserende pandemi. Alligevel havde de gerne set et par dage mere til at forberede sig, efter at deres spillere har spillet ni kampe ved VM.

- Jeg ville selvfølgelig have ønsket, at vi ikke skulle have spillet torsdag. Lørdag eller søndag havde været en anden historie, siger Stefan Madsen.

GOG i samme situation

Også i GOG har de spillere fra landsholdstruppen, der hurtigt skal omstille sig til at komme i aktion i ligaen. GOG's fem landsholdsspillere fra VM-finalen, Mathias Gidsel, Morten Olsen, Emil Jakobsen, Anders Zachariassen og svenske Oscar Bergendahl, spiller kamp bare seks dage efter finalen.

- De har fri tirsdag og onsdag, inden de møder ind torsdag. Så forbereder vi os, som vi ville gøre til enhver anden kamp frem mod kampen mod TTH Holstebro lørdag, og derfra kører det bare slag i slag, siger GOG's træner Nicolej Krickau.

Trænerne er trygge ved, at der er blevet taget godt af spillerne på landsholdet i forhold til at passe på deres fysik. Men på lang sigt kan det give bekymring, at der ikke er en pause.

Både GOG og Aalborg Håndbold kan se frem til et hav af kampe resten af sæsonen.

- Vi spiller principielt to kampe om ugen frem til den 20. juni, hvis vi går videre i Europa Cuppen, siger Nicolej Krickau.

Efterspørger pause

Både hos Aalborg Håndbold og GOG er de ikke i tvivl om, at landsholdsspillerne ville have rigtig godt af en pause.

- Det burde der jo ret beset være efter de her slutrunder. Det gælder ikke kun ved os (i Danmark, red.). Det gælder også i Bundesligaen og så videre. Det er hård kost for dem, der går hele vejen, siger Nicolej Krickau.

En ting er, at det fysisk er en udfordring. Men det mentale aspekt fylder også.

- Jeg er spændt på den mentale del i det. Det er meget intenst at være til en slutrunde, så det der med at få lov til at koble en lille smule af og fokusere på noget andet end lige håndbolden. Det, tror jeg, er mindst lige så vigtigt som det fysiske, siger Stefan Madsen.

Når GOG's spillere vender retur til dagligdagen i det sydfynske, er der vigtige point på spil i både deres europæiske gruppespil og i ligaen.

- Der er ikke noget i det kampprogram, hvor vi kan give dem ro, siger Nicolej Krickau.

Præcis samme udfordring står de med i Aalborg Håndbold, og skulle klubberne være tvunget til at give spillerne et hvil, kan det være bekosteligt.

- Vi kommer ikke til at spille hasard med nogle fysiske belastninger. Men det kan jo i sidste ende koste point, siger Stefan Madsen.

GOG ligger nummer et i ligaen, mens Aalborg Håndbold ligger nummer to.