VM håndbold

Landstræneren lovpriser Morten Olsen, der 'vågnede fra sin dvale'

Morten Olsen roses til skyerne af både eksperter og landstræneren. Olsen selv forsøgte bare 'at give den fuld pedal' i semifinalen.

47 minutter.

Det var, hvad Morten Olsen havde spillet i løbet af de første syv kampe i VM-turneringen.

Alligevel tog han dirigentstokken fra start i semifinalen mod Spanien og var en af nøglerne til dansk sejr, da han fik knap 23 minutters angrebsspil.

- Olsen er jo bare god, når vi når hen i det her tidspunkt af turneringen. Så er det ligesom om, at han vågner op af sin dvale, siger landstræner Nikolaj Jacobsen med et smil.

Morten Olsen har tidligere haft en evne til at præstere på de afgørende tidspunkter, selvom spilletiden har været begrænset. Det viste han igen fredag.

Selv er han dog ydmyg omkring sin afgørende rolle. Han er bare glad for at få lov til at vise sig frem, når der for alvor er pres på.

- Alle håndboldspillere vil gerne spille de her kampe, hvor det virkelig gælder. Det sjoveste, man kan, er at spille de her kampe. Det her er jo alle spilleres drøm. Når den endelig er der, så skal man bare give den fuld pedal, siger han.

Morten Olsen bidrog med fire mål til den danske målkonto.

Fik besked 10 timer før

Den danske playmaker fik fredag formiddag klokken 10.15 besked om, at han skulle starte inde i kampen mod Spanien. Godt ti timer før semifinalen.

Kampen mod Egypten havde taget hårdt på flere af spillerne med to gange forlænget spilletid. Derfor var Morten Olsens friskhed en afgørende faktor for hans rolle i semifinalen.

- Mads Mensah havde spillet næsten 80 minutter mod Egypten. Så jeg ville gerne have nogle friske ben ind, der kunne udfordre de lidt store spanske midterforsvarere, siger Nikolaj Jacobsen.

Morten Olsen scorede selv fire mål, og kampen igennem var han stærkt medvirkende til, at de spanske spillere ikke kunne dæmme op for den danske offensiv.

- Angrebsmæssigt er det jo tæt på en perfekt spillet landskamp af spillerne. Både taktisk og også i mand-mand-spillet, siger Nikolaj Jacobsen.

Eksperter står i kø for at rose Olsen

TV 2 SPORTs håndboldeksperter står nærmest i kø for at rose playmakeren.

- Det er ikke alle spillere, der har klassen til at have spillet så få minutter, som Morten Olsen har, og så bare være kreatør på den her måde, siger Claus Møller Jacobsen.

Han bakkes op af Bent Nyegaard, der også skamroser Morten Olsen.

- Det er dybt imponerende, at du kommer med sådan en præstation. Om det er VM-semifinale eller en stor OL-kamp. Han kan tåle ikke at spille. Nikolaj Jacobsen kender ham, og det er derfor, han giver ham dirigentstokken i dag. Virkelig en stor landskamp, skriver TV 2 SPORTs håndboldekspert i sin karakterbog.

Morten Olsen startede på banen som lederen af syv mod seks-spillet.

Til daglig er det normalt GOG-træner Nikolej Krickau, der nyder godt af Olsens kvaliteter i det offensive spil. Under VM-slutrunden fungerer Krickau som ekspert hos TV 2 SPORT, og han er ovenud begejstret for GOG-spillerens præstation på landsholdet.

- Vi skal tilbage til starten af kampen for at finde nøglen til sejren. Initiativet med syv mod seks og en startplads til Morten Olsen gav Danmark overtaget fra start. Det var fantastisk dansk angrebsspil på en dag, hvor det danske forsvar var langt fra niveau, siger han.

Danmark spiller VM-finale mod Sverige klokken 17.30 på søndag. Du kan se kampen på TV 2 og på TV 2 PLAY.