VM håndbold

- Det er allerede en sensation, at Sverige overhovedet er i finalen

Hvis Sverige vinder VM-finalen, vil det være den mest sensationelle verdensmester nogensinde, mener eksperter.

Lad os bare begynde med lidt simpelt fakta.

Er du en spillefugl, kunne du have fået dine spareskillinger mellem 21 og 26 gange igen, hvis du før VM havde lagt dem på Sverige som ny verdensmester, og svenskerne vinder VM-finalen søndag mod Danmark.

Blot 27 landskampe har spillerne på det svenske VM-hold i gennemsnit - og 11 mand i truppen var slet ikke med, da Sverige ved seneste VM i 2019 blev nummer fem.

Derfor er TV 2 SPORTs eksperter heller ikke tvivl. Det vil være den mest overraskende og sensationelle verdensmester nogensinde, hvis det bliver Sverige, der får VM-pokalen med hjem fra Kairo.

- Det er allerede en sensation, at Sverige overhovedet er i finalen, mener Bent Nyegaard.

Turbulent optakt til VM

- Sverige mangler jo alt, hvad der normalt anses for at være afgørende til en slutrunde, nemlig erfaring og rutine, når der skal optrædes på den helt store scene. De har ingen af delene. Så det er en helt uhørt og fabelagtig præstation af vore naboer, mener den mangeårige ekspertkommentator.

Sverige havde tilmed en turbulent optakt til VM, hvor holdets nye landstræner Glenn Solberg måtte aflyse en uges træning, efter stregspilleren Anton Lindskog blev ramt af Covid19.

- Jeg må bare sige: Hatten af og respekt, Sverige. Glenn Solberg og Martin Boquist (assistenten, red.) har gang i noget virkelig spændende, mener TV 2 SPORTs ekspert Claus Møller Jacobsen.

Derfor har begge eksperter også Danmark som favorit i søndagens VM-finale. Mens Bent Nyegaard giver Danmark 65 procents chance og Sverige 35 procent for sejr, ser Claus Møller Jacobsen kampen som 60/40 i Danmarks favør.

Hverken Danmark eller Sverige har tabt en kamp ved VM. Sverige har dog spillet to kampe i mellemrunden uafgjort, og Danmark skulle bruge forlænget spilletid mod Egypten i kvartfinalen for at besejre værterne.

Du kan se VM-finalen Danmark-Sverige direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.