VM håndbold

- Det var de unges VM, siger Landin

Danmarks førstemålmand og anfører er lykkelig over sejren over Sverige i VM-finalen.

Danmarks håndboldherrer er verdensmestre. Igen.

Og det var en lykkelig dansk målmand, der få minutter efter en finalesejr på 26-24 over Sverige i Egypten satte ord på triumfen.

- Det betyder utroligt meget. Vi fandt nogle kræfter, vi ikke troede vi havde. Det har været nogle hektiske døgn. Vi leverer disciplineret i dag. Da det gælder sætter vi en spiller ind, der afgør det i Jacob Holm, siger Niklas Landin og fortsætter:

- Det var en fantastisk holdindsats over hele linjen. Det er virkelig dejligt.

Niklas Landin var en af de helt afgørende spillere i VM-finalen, hvor verdens bedste håndboldspiller stod med en redningsprocent på 41.

Hyldest til de unge fra anføreren

Særligt da helt unge spillere på det danske landshold får ros med på vejen af rutinerede Niklas Landin. Her henviser han til folk som Mathias Gidsel, Emil Jakobsen og Jacob Holm.

- Jeg vil huske det for de unges VM. De unge kommer med og tager det hele med storm. Det var meget bemærkelsesværdigt at se på, at vi bare sætter den ene debutant ind efter den anden, der leverer på højt niveau, siger Niklas Landin.

Danmark har nu vundet VM i herrehåndbold to gange i træk, efter det også blev til VM-guld på hjemmebane i 2019. Danmark er den kun fjerde nation til at vinde VM to gange i træk.

VM-finalen bølgede frem og tilbage gennem alle 60 minutter, og føringen skiftede adskillige gange undervejs. Men med 11 minutter igen kom Danmark for første gang i kampen foran med tre mål, og herfra gav danskerne ikke føringen fra sig igen. Blandt andet takket være en forrygende afslutning af Niklas Landin.