Han var en 'ung bleg knægt, der troede, han skulle være bagspiller'

Nikolaj Jacobsen så ikke ligefrem en kommende landsholdsspiller i Magnus Saugstrup, da de mødtes første gang.

- Det her er så det internationale gennembrud nummer tre, han får i den her turnering.

Bent Nyegaard var sjældent begejstret, da han skulle beskrive Magnus Saugstrups præstation mod Spanien i sin karakterbog efter Danmarks semifinalesejr fredag aften.

Et 6-tal - den højest mulige karakter - gav TV 2 SPORTs mangeårige ekspertkommentator, der også ville have kåret den 24-årige nordjyde til kampens spiller, hvis det ikke var fordi, der også havde været en vis Mikkel Hansen med i semifinalen.

Med syv mål på otte forsøg og en stor forsvarsindsats mod Spanien understregede Magnus Saugstrup, hvorfor han flere gange i denne sæson har været på rundens hold i Champions League, og hvorfor tyske Magdeburg for længst har sikret sig stregspillerens underskrift på en kontrakt fra næste sæson.

At Magnus Saugstrup skulle blive en international stregprofil, var der intet, der tydede på, da nordjyden som 17-årig begyndte at træne i Aalborg Håndbold.

- Jeg kan huske, at da jeg var træner i Aalborg, kom der sådan en ung bleg knægt og trænede med os som bagspiller. Der skal jeg være ærlig og sige, at jeg ikke så nogen landsholdskarriere for Magnus. Så blev han omskolet og røg ind på stregen, fortæller Nikolaj Jacobsen, der var træner i Aalborg fra 2012 til 2014.

Næstmest spilletid af alle danskere

I dag er han landstræner og er imponeret over sin stregspiller.

- Det er en vanvittig flot udvikling, Magnus er gået igennem over de sidste mange år, mener Jacobsen.

Hvad er det, han tilføjer holdet?

- For det første arbejder han altid stenhårdt. Han er driftssikker. Så er han taktisk dygtig. Man kan bruge ham på mange forskellige måder defensivt også. Så han er en dejlig spiller at have som træner, fordi der er en masse redskaber, man kan bruge, forklarer den danske landstræner.

Magnus Saugstrup har fået næstmest spilletid af alle i den danske trup, og udover at slås i forsvaret har han scoret 26 mål på 32 forsøg.

- Jeg er i hvert fald glad for det, jeg har leveret. Og så er der selvfølgelig også plads til forbedringer. Vi havde lidt problemer i går(fredag, red.) med stregspillet for eksempel, hvor vi ikke helt fik holdt bunden i forsvaret. Men selvfølgelig er jeg glad for at få spillet en masse og ligesom også få vist mig frem her – og få leveret lidt bedre end sidste år, hvor det ikke var så godt.

Føler du selv, at det her er dit landsholdsgennembrud?

- Det ved jeg ikke, det kan godt være, at det er det – når man ikke har så mange landskampe igen. At man så også kan komme ind her og gøre det fint. Så kan man jo godt kalde det et gennembrud. Det ved jeg ikke, det har jeg ikke forstand på, men det tror jeg da – uden at vide det – for det er jo bare den største scene der er, og at det så lige får flasket sig, det er jo også dejligt, siger Magnus Saugstrup.

I søndagens VM-finale, som du kan se direkte på TV 2 klokken 17.30, skal Magnus Saugstrup blandt andet i duel mod tre holdkammerater fra Aalborg, der spiller på det svenske hold – Felix Claar, Lukas Sandall og Michael Aggefors.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her