VM håndbold

Her sætter udkørt Jacobsen sig på sidelinjen efter triumf

Trods helbredsmæssige problemer formåede Danmarks landstræner at forsvare VM-trofæet. Og så var energidepoterne for en stund tomme.

Til lyden af Volbeats 'For Evigt' sluttede et VM, der for landstræner Nikolaj Jacobsen til tider har føltes, som om det varede for evigt.

Han havde netop ført Danmark til VM-guldet for anden gang i træk, men efter jublen i klyngen sammen med sine spillere satte han sig tilbage på bænken for sig selv. Batterierne var for en stund tomme.

Billederne af den udkørte landstræner sagde det hele om det, han har været igennem. Han har haft tre hårde og udfordrende uger i Egypten, hvor han udover et konstant pres for at lave resultater også blev presset fysisk.

Som mange af spillerne blev Nikolaj Jacobsen ramt af maveproblemer, og om morgenen inden VM-finalen kæmpede han stadig med helbredet. Da TV 2 SPORT mødte ham på hotellet, fortalte han, at han ikke havde det særlig godt.

Efter kampen var han træt, lettet og helt ekstremt glad og stolt.

- Jeg tror, vi alle sammen er trætte nu. Det var en hård kamp at komme igennem, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT umiddelbart efter kampen.

En træt landstræner

Her var der - som sædvanlig - også plads til en varm kommentar fra landstræneren.

- Der skulle ledes i værktøjskassen, så derfor er jeg også lidt træt nu. Og så er de her spillere så stærke og krammer så hårdt, at jeg ikke kan holde til det, siger han og griner.

Trods helbredsmæssige problemer gik han ikke på kompromis i trænergerningen. Fra landsholdslejren lyder det, at han ofte først er kommet i seng ved 5-tiden, fordi han har forberedt sig på en kommende modstander.

- Vi skriver os ind i historien

Nu er der ikke flere modstandere at bekymre sig om. Ni kampe endte med ni sejre, og VM-guldet blev forsvaret.

- Det betyder fantastisk meget. Specielt efter skuffelsen i 2020 (hvor Danmark røg ud i gruppespillet ved EM, red.). Så er det rart, at vi som hold kan rejse os og forsvare VM-guldet. Det er der få nationer, der har gjort. Vi skriver os ind i historien. Det er fanstatisk, siger han.

Kun fire gange er det sket, at et hold har forsvaret sin VM-titel.