VM håndbold

Svenske medier: - Tak for opvisningen, Landin

Sverige måtte nøjes med sølv efter at have tabt VM-finalen i håndbold til broderfolket fra Danmark, men havde de regerende mestre på krogen.

"Danskjävlar", plejede den koleriske, svenske kirurg doktor Helmer fra Lars von Triers tv-serie 'Riget' at udbryde, når alt det danske og danskheden blev et nummer for mycket.

Reaktionen fra de svenske medier ovenpå søndagens tabte VM-finale er dog anderledes tempereret.

Her anerkender man i høj grad, at Sverige tabte til en bedre modstander. Men også, at især én spiller blev en afgørende faktor, da de rød-hvide trak fra med en smal 26-24 sejr efter en jævnbyrdig og spændende kamp.

Landins bedste kamp

Niklas Landin bliver fremhævet som manden, der definitivt stoppede de svenske drømme om at vinde VM for første gang siden 1999.

- Han spillede sin bedste kamp i turneringen, siger den svenske ekspertkommentator Robert Perlskog om danske tometermand i målet.

Også fra svensk spillerside blev Landin fremhævet som en gigant, der fik den ellers lige kamp til at vippe til dansk fordel.

- Niklas Landin laver en stribe fantastiske redninger, siger den svenske stjerne Jim Gottfridsson, som var blandt kampens absolut bedste spillere, til Expressen.

Den danske målmand, som inden VM-finalen ikke havde haft sin bedste slutrunde, trak 15 redninger ud af sine lange lemmer. Og en stor del af dem faldt i kampens sidste kvarter, hvor Danmark tilkæmpede sig et lille overtag efter hård svensk modstand.

- Vi havde dem på krogen og det er verdens bedste hold, vi møder. Men vi havde chancen for at vinde den kamp, siger Jim Gottfridsson, som til daglig spiller for Flensburg-Handewitt i den tyske Bundesliga.

Danmark havde læst lektien

Sveriges landstræner Glenn Solberg var ærgerlig over at tabe finalen.

- Det er små detaljer, som afgør det. Vi fik vist, at vi kan spille godt, men det er surt at tabe, specielt fordi vi havde chancen for at vinde. Nu vil jeg se frem mod næste mesterskab, siger svenskernes norskfødte landstræner.

Kampen lignede længe en klassisk, neglebidende gyser. Med 20 minutter igen var stillingen 19-19 efter en stærk svensk åbning.

Efter en virkelig hektisk periode i kampens indledning, formåede Danmark dog at stække svenskernes hurtige kontraløb.

- Danmark havde læst lektien og de var ekstremt dygtige til returløb. Det forstyrrede vores kontraspil, som eller har været sejrsrecepten ved VM, sagde Claes Hellgren på TV 6.

I sidste ende var det dog Niklas Landin, der blev dagens mand i centrum.

- Tak for underholdningen, Sverige - og for opvisningen, Landin, som Max Wimand fra Sydsvenskan skriver det i sin kommentar efter VM-finalen.