VM håndbold

Jacobsen har i fire dage levet af stop-piller og Cola Zero

Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen har været hårdt ramt af maveonde i de afgørende dage af VM-slutrunden i Egypten.

Det kan godt være, at en VM-titel giver en god mavefornemmelse hos alle involverede.

Men hos Nikolaj Jacobsen har den glade guldfornemmelse i maven dog fortsat selskab af det maveonde, der har plaget ham siden mellemrunden ved VM-slutrunden i Egypten.

Og søndag - på selve finaledagen - var landstrænerens langt fra i vater. Og det var ikke kun på grund af nervøsitet og spænding. Det afslørede han i TV 2 SPORTs VM-studie efter finalen.

- Min mave er stadigvæk ikke i orden. De sidste fire dage har jeg bare spist stop-piller og levet af Cola Zero, så jeg var træt til sidst. Jeg har haft rigtig ondt i maven, siger Nikolaj Jacobsen.

Har du stadig det?

- Ja.

Krævende slutrunde for Danmark

Danmark besejrede Sverige med 26-24 i søndagens VM-finale. Dermed vandt Danmarks håndboldherrer VM for anden gang i træk, efter holdet også vandt VM på hjemmebane i 2019.

Men VM i Egypten har utvivlsomt været noget mere krævende for Danmark. I hvert fald uden for banen. For her blev en række spillere og stabsmedlemmer altså ramt af maveonde undervejs.

På trods af dårlig mave fokuserede landstræneren dog udelukkende på selve håndbolden under finalen.

- Jeg tænkte ikke over det under kampen. Der var jeg i min lille boble selv og prøvede at finde løsninger, siger Nikolaj Jacobsen.

Men da den 49-årige håndboldtræner efter finalen satte sig på en stol og pustede ud, var det tydeligt, at Jacobsen har haft en hård slutrunde.

- De sidste dage har været meget krævende.

- Vi har jo fået lidt skældud for ikke at gøre kampene så spændende i starten af turneringen. Men det har vi da så sandelig fået gjort siden, siger Jacobsen.

Mandag rejser Nikolaj Jacobsen og håndboldherrerne hjem til Danmark. Og her venter formentlig et par dage på langs på sofaen for den udkørte landstræner.

Danmark slog Sverige 26-24 og kan nu kalde sig verdensmester 2021. Video: TV 2 SPORT