VM håndbold

Mikkel Hansen tager fra VM fem kilo lettere

Konsekvenserne af maveondet i Egypten kan ses, når Mikkel Hansen træder op på vægten.

Mikkel Hansen kommer fra VM i Egypten med en guldmedalje, titlen som turneringens mest værdifulde spiller og en plads på All Star-holdet.

Et vægttab er det også blevet til.

Der er dog ikke tale om en succesfuld slankekur, men resultatet af en anstrengende tid på et hotel i Cairo. Siden fredag den 22. januar har han været forfulgt af maveproblemer, der kostede ham to kampe og har hæmmet ham i de tre afgørende knald-eller-fald-kampe.

Var det hårdt?

- Ja, det må jeg indrømme. Jeg havde ikke meget at skyde med. Det har jeg ikke haft i tre kampe nu, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT efter finalesejren over Sverige.

Er det stadigvæk efterveerne efter dårlig mave?

- Man taber sig meget. Jeg tror, jeg har tabt mig fem kilo på så kort tid. Så der har været lidt at kæmpe med.

Har ikke set frem til måltider

Ligesom flere af sine holdkammerater og landstræner Nikolaj Jacobsen har den danske stjerne måttet besøge egyptiske toiletter i tide og utide, og det er gået ud over både søvn og træning.

- Det er ikke mange måltider, jeg har set frem til i hvert fald. Jeg ved ikke, om det er fordi, det ikke har været verdens mest inspirerende buffet, eller om det har været efterveer af mit maveonde.

- Men det har i hvert fald været en lille smule tungt. Så at finde de få procenter, jeg har kunnet, gennem forskellige ting, har været løsningen, siger Mikkel Hansen.

Imponerer ekspert

Den 33-årige dansker trodsede maveproblemer og spillede både kvartfinalen, semifinalen og finalen, og i særligt i de to sidste kampe mod Spanien og Sverige strålede han.

Derfor imponerer det TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen, når han hører Mikkel Hansen fortælle om sin situation.

- Han siger, at han ikke haft meget at skyde med i de sidste tre kampe… Så vil jeg bare sige, at så har man et højt niveau, hvis det er tilfældet. Det understreger jo bare en kæmpestor sportsmand, der træder i karakter, når Danmark har brug for det, siger eksperten.

Med VM-guldet har Mikkel Hansen nu vundet fire slutrunder i den danske landsholdstrøje.