VM håndbold

Øris tog chancen, mens Hansen råbte: "Nej, nej, nej!"

Mikkel Hansen kom hele følelsesregistret igennem på få sekunder, da Nikolaj Øris med få sekunder tilbage af første halvleg sendte bolden mod mål.

Nikolaj Øris fik en uventet stor rolle i VM-finalen søndag aften.

Og det gav grå hår hos Mikkel Hansen. I hvert fald i et splitsekund.

For med fjorten sekunder tilbage af første halvleg – ved stillingen 13-12 til Sverige – valgte Nikolaj Øris at sende en satset afslutning mod mål.

- Jeg synes jo også, at det viser bredden på vores hold, at en Nikolaj Øris lige pludselig kommer ind og laver fem mål. Han lavede i hvert fald et fantastisk mål op til halvleg, hvor jeg får råbt: "Nej, nej, nej" og "jo, jo, jo", siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

Ja, for skuddet fra Nikolaj Øris endte med at gå i mål bag Andreas Palicka i det svenske mål, og derfor kunne Danmark gå til pause med stillingen 13-13.

Og udbruddet fra Mikkel Hansen nåede da heller ikke frem til Øris i kampens hede.

- Det sagde han godt efter kampen. Jeg hørte det heldigvis ikke, så den skulle bare afsted. Det kan godt være, at jeg havde fået lidt bøvl med træneren, hvis jeg havde brændt med ti sekunder igen, griner Nikolaj Øris.

Ros til Øris og bredden

Men selvom Mikkel Hansens puls måske steg en smule, da Nikolaj Øris tog sagen i egen hånd kort før pausen, har den danske stjerne stor ros til overs for Nikolaj Øris.

For netop præstationen fra Øris siger meget om det danske landshold.

- Det betyder noget at have en masse spillere, man bare kan proppe ind. Det er ikke hvem som helst, der bare kan blive kastet for løverne i en finale som den her. Det er ret imponerende, siger Mikkel Hansen.

Og han bakkes op af TV 2 SPORTs håndboldekspert, Claus Møller Jakobsen:

- Heldigvis har Øris en stor portion rutine med her til Kairo. For det er meget vanskeligt at gå ind og præstere på den måde. At gå ind i en VM-finale på den måde og lave 5 på 5, det er en kæmpe stor præstation, siger Jakobsen og tilføjer:

- Så var der lige den der perle at gå på pause med. Den lunede rigtig godt i mavsen sådan lige at starte anden halvleg på. Den sad lige, hvor den skulle.

Øris troede, finalen skulle opleves fra bænken

34-årige Nikolaj Øris fik pludselig en hovedrolle i finalen, da Lasse Svan måtte udgå med en skade i første halvleg.

Det betød, at den erfarne bagspiller blev skiftet ind på Danmarks højre back og skubbede Mathias Gidsel ud på fløjen.

- Heldigvis gik det så hurtigt, at jeg ikke nåede at tænke så meget. Jeg sad plantet ude på bænken og tænkte, at der skulle jeg nok se det meste af kampen. Men tingene ændrer sig hurtigt i det spil her, og så var det bare med at gå ind og gøre det så godt som muligt, siger Nikolaj Øris.

BSV-spileren endte med at lave fem mål på fem forsøg i VM-finalen mod Sverige, der blev vundet med 26-24. Dermed vandt Danmark VM i herrehåndbold for anden gang i træk.

Også for to år siden var Nikolaj Øris med til at vinde VM med Danmark.

Ja, der er masser af gode minder. Men når Øris lægger hovedet på puden natten til mandag, så er der nok ét særligt mål, der fylder i tankerne hos ham.

Danmark slog Sverige 26-24 og kan nu kalde sig verdensmester 2021. Video: TV 2 SPORT