VM håndbold

Tårevædet profil: - Jeg har været helt nede

Landstræner Nikolaj Jacobsen fremhævede efter VM-triumfen Lasse Anderssons hårde kamp for et comeback som noget, der har gjort indtryk.

I syv sekunder var der helt stille.

Lasse Andersson havde netop fået spørgsmålet om, hvad det betød for ham personligt, at han søndag aften kunne stå med en guldmedalje om halsen og med visheden om, at han nu kan kalde sig verdensmester.

Jeg har været mange ting igennem, synes jeg

Lasse Andersson

En titel, som han har higet efter hele karrieren, men som har været meget langt væk på grund af en række alvorlige knæskader tidligere i karrieren.

Landsholdsspilleren fik styr på følelserne og kunne efter syv sekunders stilhed omsider besvare spørgsmålet.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har været mange ting igennem, synes jeg. Jeg har været helt nede, men arbejdet mig op med hjælp fra familie, venner og kæreste. Nu er jeg her og kan kalde mig verdensmester. Det er helt vildt, lød det fra en tårevædet Lasse Andersson.

Füchse Berlin-spilleren blev i en årrække betragtet som et af de største talenter på håndboldscenen, men efter VM i 2017 blev han ramt af to alvorlige knæskader, der holdt ham fra landsholdet i 29 måneder og satte karrierens fremdrift på standby.

- Det er for sindssygt

Lasse Andersson var med i bruttotruppen til VM i 2019, men han blev ikke udtaget til den endelige liste over spillere, der gik hen og vandt Danmarks første verdensmesterskab i herrehåndbold.

Nu er den tidligere Barcelona-spiller igen tilbage på toppen, og under dette års VM i Egypten har han spillet en fremtrædende rolle på det succesfulde danske mandskab, der søndag aften genvandt titlen efter en finalesejr på 26-24 over Sverige.

- Jeg synes, at det er for sindssygt. Jeg har drømt om det her i rigtig lang tid og arbejdet rigtig hårdt for at komme tilbage hertil, siger Lasse Andersson.

Under VM fik Lasse Andersson spilletid i alle Danmarks kampe, hvor han i alt noterede sig for 12 scoringer og en stor indsats i det danske forsvar.

Landstræneren glad på Anderssons vegne

Anderssons lange og hårde rejse for at komme tilbage til sit absolutte topniveau har gjort indtryk på Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen.

Da TV 2 SPORT fangede landstræneren i kølvandet på den danske VM-trup, valgte han selv at fremhæve lige netop den 26-årige venstre back.

- Jeg vil gerne sende en kærlig tanke til Lasse Andersson. Han har været fantastisk for os i ikke mindst vores defensiv og kontrafase. Han har været igennem så mange skader. Han har genoptrænet og er kommet tilbage og kan i dag kalde sig verdensmester.

- Det betyder rigtig meget for mig at se Lasse få titlen i dag, siger landstræneren.

Danmark har nu som den fjerde nation i historien genvundet et VM. For Lasse Anderssons vedkommende giver det blod på tanden til endnu flere triumfer med nationalmandskabet.

- Det giver bare endnu mere motivation til at fortsætte det hårde arbejde for oplevelser som det her.

Til sommer gælder næste store udfordring for de danske håndboldherrer, når de skal forsvare OL-guldet fra 2016 ved De Olympiske Lege i Tokyo.