VM håndbold

VM-skade holder Svan ude "et par uger"

Den 36-årige højrefløj måtte forlade VM-finalen i utide med en skade i læggen. Samme aften kom han med en opdatering på omfanget af den.

Mange danskere så nok bekymret til, da Lasse Svan måtte humpe ud bag de danske stolerækker halvvejs inde i første halvleg i VM-finalen mod Sverige.

I flere minutter lå han på maven med et anstrengt ansigtsudtryk, mens fysioterapeut Anja David Greve masserede fløjens lægmuskel, som var blevet ramt af en forstrækning.

Midt i den efterfølgende sejrsfejring på spillerhotellet forklarede højrefløjen, at han nok kommer til at sidde ude i et par uger, hvilket betyder, at han som minimum misser Flensburg-Handewitts Champions League-kamp i Hviderusland mod Meshkov Brest.

- Når nu det skulle være, så er det måske ikke det værste at slippe for den tur. Men objektivt set er det naturligvis rigtig skidt, at jeg ikke kan bidrage på holdet, når jeg kommer hjem. Det er jo det, alle klubtrænere frygter, når vi spillere kommer hjem fra landsholdssamlinger.

- Læggen har det ikke særlig godt. Så kigger vi på det, når jeg engang er tilbage i klubben. Men de har også en anden dygtig højrefløj nede i Flensborg. Så kan han nok godt tage den i et par uger, fortalte Svan til TV 2 SPORT.

Lasse Svan udgik af VM-finalen.

Gidsel måtte en tur ud på fløjen

I kvartfinalen scorede Lasse Svan på det afgørende straffekast i et hæsblæsende opgør mod Egypten. I semifinalen kastede han den sidste bold i kassen mod Spanien.

Og med sin status som en af de mest rutinerede spillere på det danske herrelandshold, holdt mange vejret, da han pludselig måtte forlade halgulvet i finalen. Især fordi der ikke var et alternativ i kamptruppen, da Johan Hansen var en af de fire oversiddere.

Det betød, at landstræner Nikolaj Jacobsen sendte Mathias Gidsel ud på højrefløjen, og Nikolaj Øris overtog så Gidsels højreback.

Danmark var foran 7-6, da Svan forlod finalen. I sidste ende fik det dog ikke betydning, da danskerne vandt det skandinaviske slag med 26-24 og genvandt VM-titlen.

Danmark er verdensmester for anden gang i træk. Video: TV 2 SPORT