VM håndbold

Borgere anmeldt til politiet efter velkomstfest for Nikolaj Jacobsen

En person mener, at et stort antal thurinere glemte at holde afstand og bruge mundbind, da de bød Nikolaj Jacobsen velkommen hjem fra Egypten.

Da landstræner Nikolaj Jacobsen trillede ind på Thurø mandag aften, blev han mødt af en fakkelallé og flere hundrede mennesker.

Alle var mødt op for at give ham en smule af dét, han og resten af håndboldherrerne i normale tider ville have fået i Københavns Lufthavn og på Rådhuspladsen i København.

En person er dog af den holdning, at fejringen på Sydfyn ikke foregik efter de gældende regler og retningslinjer for håndtering af coronavirus.

Fyns Politi bekræfter anmeldelse

Personen mener, at adskillige thurinere overtrådte forsamlingsforbuddet, da de var samlet på Brovejen for at byde Jacobsen velkommen hjem efter VM-triumfen i Egypten, og vedkommende har derfor anmeldt velkomstfesten til politiet.

Det skriver fyens.dk, der har fået tilsendt politianmeldelsen og også talt med anmelderen, der ønsker at være anonym.

- Det er jo helt galt, hvad Thurø Borgerforening har stillet på benene af heltemodtagelse. Når man ser billederne fra begivenheden, kan man se, at folk står side om side og ikke bærer mundbind. Der er da grænser for, hvor dumme folk kan være, siger anmelderen til mediet.

Fyns Politi bekræfter over for fyens.dk, at de har modtaget en anmeldelse, og at de nu er i gang med "at foretage en juridisk vurdering af sagen". Derfor kan politiet på nuværende tidspunkt ikke svare på, om de går videre med sagen.

Anmelderen ser gerne, at politiet identificerer de mennesker, der er på billederne og sender dem en bøde.

"Folk var gode til at holde afstand"

Tilbage på Thurø står en forundret formand for øens borgerforening, Peter Bang. Thurø Borgerforening var arrangør af velkomstfesten, og Peter Bang mener, at borgerforeningen ikke har gjort noget forkert.

En planlagt fakkeloptog blev erstattet af en fakkelallé, så folk kunne stå med god afstand til hinanden langs Brovejen, og på Facebook havde borgerforeningen opfordret thurinerne til at blive hjemme og se det hele i lokalnyhederne.

- Jeg synes, at folk var gode til at holde afstand til hinanden. Det er klart, at lige da Nikolaj ankommer i sin bil, der stimler folk sammen, men ellers synes jeg, at det hele foregik i god ro og orden, siger Peter Bang, der selv var med til velkomstfesten, til fyens.dk.

Nikolaj Jacobsen var overrasket over at se så mange mennesker samlet for at byde ham velkommen hjem.

- Det er en fantastisk velkomst at få. Det havde jeg ikke regnet med, sagde landstræneren til de fremmødte medier, efter at han var steget ud af sin bil.

Danmark slog Sverige 26-24 i finalen og forsvarede dermed VM-guldet fra 2019.