Viborg henter landsholdsfløj

Viborg HK opruster på venstre fløj, hvor holdet kommer til at råde over to spillere med landsholdsklasse.

Topholdet Viborg har tirsdag præsenteret landsholdsfløjen Lærke Nolsøe som ny spiller i klubben.

Hun skifter fra Nykøbing Falster Håndbold efter denne sæson, oplyser Viborg i en pressemeddelelse.

- Det er fantastisk, at vi signer Lærke Nolsøe. Hun har igennem længere tid leveret et meget stabil spil på meget højt plan, og jeg ser det som en cadeau til klubben, at vi kan tiltrække sådan en kapacitet, siger Viborgs træner Jakob Vestergaard.

I Viborg, der aktuelt ligger nummer to i kvindernes håndboldliga, kommer Nolsøe til at dele spilletiden med Maria Fisker.

Ny rolle til Fisker

To landsholdsspillere på samme position øger med al sandsynlighed konkurrencen på venstre fløj, men for træner Jakob Vestergaard giver det også helt nye muligheder:

- Vi er sikre på, at vi med både Nolsøe og Fisker kan lægge et ekstra lag på vores spil og optimere på denne position. Det er mit ønsket også at bruge Fiskers kompetencer som bagspiller noget mere. Hun er en fremragende bagspiller, siger Vestergaard.

Mens Nolsøes kommende klub ligger helt fremme som nummer to i grundspillet, ligger hendes nuværende klub stadig til en plads i slutspillet. NFH ligger nummer 7 med 19 point efter 19 kampe.

- Jeg føler mig klar til nogle nye udfordringer og efter en del snakke med cheftræner Jakob Vestergaard, er det blevet tydeligt for mig, at dette er det rigtige spring for mig på nuværende tidspunkt

Ligesom Nolsøe, der deltog ved EM i december, har Maria Fisker også niveau til at repræsentere Danmark. Ved den seneste slutrunde meldte hun dog fra på grund af coronarestriktionerne, der ville holde hende fra hendes børn i flere uger.

  • Lærke Nolsøe: 41 landskampe/74 mĂĄl
  • Maria Fisker: 98 landskampe/246 mĂĄl