Dansk OL- og EM-vinder skifter til Fredericia

Hørebacken Mads Christiansen, som stoppede på landsholdet efter OL i 2016, skifter fra Aalborg til Fredericia

Det er et usædvanligt veldekoreret CV, der skifter til midterklubben Fredericia HK.

Aalborg Håndbold bekræfter nemlig, at den tidligere OL- og EM-vinder Mads Christiansen skifter til den østjyske klub. Dette har TV 2 SPORT tidligere erfaret.

- Jeg har haft mange gode år og fantastiske oplevelser i Aalborg Håndbold. Jeg glæder mig til at fortsætte min karriere i Fredericia til sommer, og det føles som det rigtige skridt for mig, siger Mads Christiansen i en pressemeddelelse.

- Inden da er jeg dog yderst opsat på at slutte min tid her i klubben på bedste vis, og jeg vil kæmpe for at kunne tilføje flere titler til cv’et fra min tid i Aalborg Håndbold.

Han har en landsholdskarriere bestående af 117 kampe og 257 mål samt VM-sølv, EM-guld, EM-sølv og OL-guld kan nok gøre de fleste misundelige. Derudover kan Mads Christiansen fra klubkarrieren præsentere DM- og dansk pokal-guld og pladser som stamspiller hos Ringsted, AaB, TTH, Bjerringbro-Silkeborg, Magdeburg og Aalborg Håndbold.

I Fredericia HK er meritterne beskrevet ovenfor ganske uden sidestykke.

Ikke siden 2011, hvor Casper U. Mortensen tørnede ud for fredericianerne, har en dansk landsholdsspiller repræsenteret de rødblusede, som havde sin storhedstid under landsholdslegenden Anders Dahl Nielsens regeringstid i 1970’erne.

Farvel til Aalborg efter to sæsoner

Et goddag til ambitiøse Fredericia HK betyder også farvel til de danske mestre Aalborg Håndbold.

To år inde i den treårige aftale, som Mads Christiansen vendte hjem fra Bundesligaen på for godt halvandet år siden, siger han nu farvel til klubben, som han også repræsenterede tidligere i karrieren, hvor han var med til at sikre DM-titlen i 2010.

Direktør Jan Larsen er glad for Mads Christiansens indsats i klubben og håber, at samarbejdet slutter godt af.

- Mads har gjort det rigtig godt i klubben, og han har i begge sine perioder i Aalborg Håndbold været med til at skabe succes. Vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden og håber på, at vi i fællesskab kan slutte af med mere metal til klubben, siger Jan Larsen.

Siden hjemkomsten til den danske liga i sommeren 2019 har Mads Christiansen delt pladsen på højrebacken med først islandske Omar Ingi Magnusson og senere den nybagte svenske VM-sølvvinder Lukas Sandell.

Aalborg Håndbold har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger endnu ikke en duo på plads på højre back til den kommende sæson, men Mors-Thys stortalent Mads Hoxer er på vej til de danske mestre senest fra sommeren 2022, hvor han kan komme ud af sin kontrakt med Mors-Thy Håndbold.