VM håndbold

Sagosen havde svært ved at se VM-finalen

Norges største håndboldstjerne minder sine holdkammerater om, at VM-skuffelsen ikke bare skal glemmes.

En sjetteplads ved VM i herrehåndbold er ikke godt, når man spiller for Norge.

Hos bookmakere var landet favorit til at vinde guldmedaljen, men det var de ikke i nærheden af. Og det skuffende resultat skal ikke bare glemmes og gemmes væk, mener holdets største stjerne, Sander Sagosen.

- Det, vi leverede, var ikke godt nok hverken på eller uden for banen. Så vi skal være rigtig hårde ved os selv, siger Sagosen til TV 2 Norge.

Den 25-årige playmaker fortæller, at han aldrig følte, at holdet kom ind i en rytme, som der kræves ved et verdensmesterskab.

- Det er tungt for sjælen. Vi gik ind til verdensmesterskabet med en drøm og et berettiget håb om den ædleste medalje, og så blev vi slået ud inden medaljekampene. Det er en stor skuffelse. Det var svært at se VM-finalen i søndags, siger den norske stjerne, der på tv-skærmen kunne se Danmark og Sverige kæmpe om VM-guldet.

Sjettepladsen er holdets dårligste slutrundeplacering siden EM i 2018, hvor de blev nummer syv. I de seneste to mesterskaber er det blevet til bronze ved EM sidste år og sølv ved VM for to år siden.

Hævntørstige til OL

De dyre og tunge lærepenge skal han og Norge bliver bedre af, slår han fast. Det får de allerede mulighed for at vise, når de til marts skal forsøge at kvalificere sig til OL.

Her er de havnet i en overkommelig gruppe med Brasilien, Chile og Sydkorea.

- Vi skal stå op for os selv. Vi er nødt til at gennemgå detaljerne på holdet, og vi skal være hårde. Vi skal kvalificere os til OL, og her får alle at se en flok hævntørstige drenge, siger Sagosen.

De indleder OL-kvalifikationen den 12. marts mod Brasilien.