VM håndbold

Fik VM-medalje uden en eneste kamp: - En følelsesmæssig rutsjebanetur

Benjamin Jacobsen er meget tilfreds med sin VM-oplevelse, selvom han kun så til fra tribunen.

Nul minutters spilletid og en VM-medalje til samlingen.

Det var 29-årige Benjamin Jacobsens udbytte fra VM i Egypten, hvor han slet ikke kom på banen. Aalborg-stregspilleren var en del af truppen på 20 mand ved slutrunden, men når de 16 spillere til hver kamp skulle udvælges, var han ikke på holdkortet.

Til sidst endte det med, at Jacobsen blev sendt hjem igen, efter Magnus Bramming blev hentet til Egypten.

På trods af det er stregspilleren glad for den oplevelse, han har fået, selvom han selvfølgelig havde håbet på mere.

- Det har været en følelsesmæssig rutsjebanetur. Det har været glæde over at være udtaget, og at det var en stor oplevelse at være med. Men så var det en frustration over ikke at opleve den sidste del af VM, hvor det virkelig spidsede til, og hvor drengene spillede nogle fantastiske kampe, hvor jeg virkelig gerne ville have været med omkring holdet, siger Benjamin Jacobsen til TV 2 SPORT.

Var det så det hele værd?

- Ja! Var der nogle, der havde spurgt mig i december, om jeg havde sagt ja til to uger i Egypten med det danske landshold, så havde jeg købt den med det samme. Det tror jeg, at alle håndboldspillere, der har drømmen om landsholdet, ville sige ja til. Jeg ville tage af sted any day, hvis jeg får tilbuddet igen.

Aalborg med verdensmestrene Saugstrup, Møllgaard og Læsø på holdet tabte 29-33 til Skanderborg. Video: TV 2 SPORT

I Egypten uden en eneste kamp

Benjamin Jakobsen blev først indkaldt til den danske landsholdslejr, da det var tvivlsomt, om Henrik Toft Hansen kunne nå at blive klar.

Dette skete som bekendt ikke, og derfor skulle Benjamin Jacobsen hurtigt tage af sted og forberede sig på en måned i Egypten. Det blev dog ikke til en måned, da han forlod landet med en uge tilbage.

- Det blev en lidt anden måned i januar, end jeg lige havde forstillet mig. Jeg blev indkaldt lige omkring nytår, men vidste på det tidspunkt ikke, om jeg skulle med til slutrunden. Jeg vidste bare, at jeg skulle med til landsholdssamlingen. Men Henrik Toft blev desværre ramt af sygdom, og jeg tog med til Egypten. Jeg var så med dernede, indtil jeg med en lille uges tid tilbage fik at vide, at jeg skulle tage hjem igen, siger han.

Benjamin Jacobsen og de øvrige Aalborg-spillere fik dog ikke det bedste gensyn med den danske håndboldliga. Torsdag aften tabte de nemlig med 29-33 til Skanderborg Håndbold.