Håndbold

Gulldén skifter til norsk mesterklub

Isabelle Gulldén har skrevet under på en toårig kontrakt med Vipers Kristiansand.

Den svenske stjerne Isabelle Gulldén skifter til sommer den franske liga ud med den norske.

Bagspilleren, der tidligere har repræsenteret Viborg HK i flere år, har nemlig sat sin signatur på en toårig kontrakt med Vipers Kristiansand.

Hun har siden 2018 spillet for Brest Bretagne med danske Sandra Toft på holdet, men tager altså springet til norsk håndbold.

- Først og fremmest er Vipers et meget godt og interessant hold. Derudover er norsk håndbold blevet rigtig godt, og det bliver en spændende udfordring for mig at komme til et nyt land og en ny liga, siger hun til klubbens hjemmeside.

I december spillede den 31-årige bagspiller EM i Danmark - en slutrunde, der blev hendes sidste for Sverige. I mellemrundekampen mellem Frankrig og Sverige meddelte det svenske håndboldforbund nemlig, at hun efter 224 A-landskampe og 846 mål stoppede på landsholdet.

Det skyldtes problemer med en fodskade, ligesom hun heller ikke kunne se sig selv undvære sin søn hele sommeren på grund af OL-kvalifikation og dertilhørende.

På klubplan er Isabelle Gulldén dog klar til at spille videre - og det bliver fra sommer i Vipers Kristiansand, der har profiler som Heidi Løke, Nora Mørk og Katrine Lunde på holdkortet.

Det norske mesterhold er desuden med i Champions League i år, hvor de er i gruppe med Team Esbjerg og seks andre hold. Her er Vipers Kristiansand nummer tre i gruppen efter syv kampe og nærmer sig som minimum play-off-kampe til kvartfinalerne.

Flere store nyheder

Udover kontrakten med Isabelle Gulldén har Vipers Kristiansand trukket flere store overskrifter de seneste dage.

Torsdag offentliggjorde klubben nemlig, at de har forlænget kontrakten med stjernen Nora Mørk, så de har papir på hinanden indtil sommeren 2022.

Der er dog også en negativ nyhed for det norske mesterhold, da Silje Waade blev skadet under en kamp mod Metz onsdag. Her tog hun sig til det ene knæ efter en forsvarsaktion, og en MR-scanning har senere vist, at hun er korsbåndsskadet for tredje gang i karrieren.

- Hun er trist. En kedelig besked at få og det er desværre ikke første gang. Vi mister en meget vigtig forsvarsspiller. Så jeg håber ikke, at konsekvensen bliver så stor for holdet, men det er mest synd for hende, siger Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2 Norge.

Vipers Kristiansand har efter 11 spillerunder maksimumpoint i den norske liga, hvilket rækker til en andenplads. Storhamar fører ligaen med 24 point efter 12 kampe, men har altså spillet en kamp mere end Vipers Kristiansand.