Håndbold

Øris fejrede vild milepæl på speciallavet ølbænk

Nikolaj Øris havde på dagen for sit 500-kamps jubilæum fået lavet en anderledes gestus i klubben efter det andet verdensmesterskab på stribe.

Det er ikke hverdagskost, at der render en dobbelt verdensmester rundt i Silkeborg-Hallerne.

Og det er bestemt heller ikke hverdagskost, at der render en 500-kampsjubilar rundt i de samme haller.

Torsdag aften udspillede de to scenarier sig dog på en og samme tid, da den netop hjemvendte landsholdsspiller Nikolaj Øris spillede sin kamp nummer 500 for Bjerringbro-Silkeborg.

Det var med andre ord ikke en hvilken som helst aften for den 34-årige bagspiller, og det var han bestemt heller ikke for fin til at give udtryk for.

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er den klub, jeg allerhelst vil spille i – og så at have 500 kampe. Det er da en kæmpe milepæl og noget, jeg er utrolig stolt over, siger han til TV 2 SPORT.

'En rigtig lækker ølbænk'

Jubilæumskampen faldt torsdag aften i 42-25-sejren over TMS Ringsted, og det var langt fra gået ubemærket hen i den midtjyske klub, at Øris netop var blevet verdensmester igen.

Faktisk havde klubben sørget for en smuk, men yderst besynderlig hyldest til holdets topscorer. En bænk med en hemmelig ølholder.

- Det er jo en rigtig lækker bænk – en lille ølbænk. Jeg har set, at den er fyldt op med øl og det hele, så det kan ikke blive meget mere fornemt.

Øris viser stolt sin nye ølbænk frem. Se hele indslaget i videoen i toppen af artiklen.

Hvorfor er det, du har fået lige præcis en ølbænk?

- Det ved jeg ikke jo. Men det kunne måske have noget at gøre med, at hvis jeg skal have noget med alkohol, foretrækker jeg øl fremfor så meget andet - så det var en rigtig fin gestus fra klubben, og det sætter jeg pris på, forklarer Øris.

Efter sejren inviterede Øris et par af sine holdkammerater med ud på bænken for at smage på varerne. Og den fungerede heldigvis helt efter planen.

Har gjort stort indtryk

Karrierens nok to største milepæle faldt altså som perler på en snor for Øris.

Derfor var det også en overvældet mand, der skulle forsøge at opsummere ugen.

- Den har været fantastisk. Det var fedt at få genvundet VM i første omgang og så de her 500 kampe - det er to ting, som har gjort stort indtryk på mig, og det er jeg selvfølgelig stolt over.

Øris får dog ikke tid til at dvæle ved stoltheden i den nærmeste fremtid. Herreligaen er i gang igen efter et langt VM, og Bjerringbro-Silkeborg går en spændende sommer i møde. Holdet ligger nummer tre, og foråret byder formentlig på slutspil.

Næste kamp for Bjerrringbro-Silkeborg bliver en svær udekamp i næste uge mod TTH.