Mikkel Hansen scorede ti mål i første kamp efter VM-triumf

Anført af den danske verdensmester vandt Paris Saint-Germain med 32-29 på udebane over Szeged i Champions League.

Flere af de danske spillere er vendt hjem til resultatmæssige skuffelser i deres klubber efter søndagens VM-triumf.

Det gælder på ingen måde Mikkel Hansen, der scorede i alt 27 mål i kvartfinalen, semifinalen og finalen.

Lørdag var han for første gang i aktion efter fejringen af VM-guldet, da Paris Saint-Germain jagtede vigtige Champions League-point på udebane mod ungarske Szeged.

PSG har langt fra haft det let i den europæiske klubturnering, hvor det indtil lørdagens kamp var blevet til tre sejre og tre nederlag.

Sejr nummer fire kom i Ungarn, og her diskede Mikkel Hansen op med hele ti scoringer i sejren på 32-29.

- Han var fuldstændig fantastisk, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Han understreger betydningen af, at PSG har tilført hollandske Luc Steins til truppen. En mindre, meget hurtig type som Hansens landsholdskammerat Mathias Gidsel.

- Når Mikkel Hansen får spillere med den fart omkring sig, som rykker rundt på et forsvar, får du den bedste udgave af Mikkel Hansen. Det viste han i aften.

- Han får selv farten med og begynder - som i gamle dage - at have sit gode spil på ydersiden af backs, fordi han pludselig kan accellerere, ofte til venstre for sig selv. Det har han genfundet med de spillere, og det gør ham bare til en helt anden spiller.

Henrik Toft Hansen, der på grund af efterveerne af coronavirus måtte melde afbud til VM-slutrunden i Egypten, var ligeledes med i kampen og scorede tre mål.

PSG ligger på fjerdepladsen i sin Champions League-gruppe, men har på grund af flere udsættelser spillet op mod tre kampe færre end rivalerne.

Selvom PSG kun har spillet 7 kampe, er Mikkel Hansen nu turneringens topscorer med hele 56 scoringer. Nummer 2 på listen har brugt 10 kampe på at score 52.

Mikkel Hansens landsholdskollegaer fra GOG, Mathias Gidsel, Morten Olsen, Anders Zachariassen og Emil Jakobsen, tabte lørdag med fem mål til TTH Holstebro i den danske liga.

Torsdag tabte Aalborg overraskende til Skanderborg. Her var Henrik Møllgaard, Nikolaj Læsø og Magnus Saugstrup for første gang i kamp efter VM.