Sådan har Horsens lokket tre landsholdsspillere til

Bent Nyegaard er fornøjet over, at Horsens satser. Det er sådan noget, kvindernes håndboldliga har brug for, mener han.

For fem år siden spillede ligaklubben Horsens i Danmarks tredjebedste række. Men til sommer har de tre danske landsholdsspillere på holdkortet og går efter at spille med, hvor det er sjovt.

Sammen med ledelsen har cheftræner Lars Frederiksen været med til at udpege interessante spillere til et ambitiøst projekt. Tre af dem er danske landsholdsspillere, Stine Bodholt, Majbritt Toft Hansen og Laura Damgaard, som har valgt klubben, der lige nu er tredjesidst i den danske liga.

Hvad får tre så prominente navne til at skifte til en klub som Horsens?

- Vi er dygtige og troværdige. De, der kommer til, tror på vores projekt. Men det er en svær proces, for én ting er at indikere udadtil, at vi gerne vil bygge det her hold op over nogle år. Det kan mange jo sige, siger cheftræner Lars Frederiksen til TV 2 SPORT.

Den første danske landsholdsspiller, de skrev kontrakt med Horsens, var Stine Bodholt, og den underskrift har været meget vigtig. Herfra rullede landsholdslavinen.

- Vi gik efter at få fat i én spiller, og så troede vi på, at vi kunne få andre med på ideen. Og det er lykkedes. Der er ingen tvivl om, at Stine Bodholt var en vigtig brik i starten af puslespillet, siger Lars Frederiksen.

Bodholt der tager turen til Horsens fra Frankrig og Nantes.

Med denne satsning hedder det entydigt slutspil. Uden diskussion

Bent Nyegaard

Ekspert er fornøjet over det ambitiøse projekt

Horsens Håndbold har store ambitioner, økonomi og en plan for fremtiden. Den udmelding og udvikling glæder TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er ganske, aldeles fremragende, siger han og uddyber:

- Det er det, den kvindelige håndboldliga leder efter. Investorer, der vil lægge penge i udviklingen af en klub – og dermed udvikling af ligaen – er fantastisk velkommen. Især i en tid, hvor alle er presset på økonomien.

Strategien med cheftræner Lars Frederiksen i spidsen begyndte i sidste sæson, hvor overlevelse var målet. Det lykkedes, og nu tager de næste skridt.

- Nu satser de for alvor, og når man kan tiltrække tre danske landsholdsspillere, synes jeg, at det ser rigtig spændende ud, siger Bent Nyegaard.

Slutspillet er et must

Lars Frederiksen har tidligere ført Team Esbjerg til det danske mesterskab, og han har også stået i spidsen for Vejens tidligere damehold og KIF Kolding i herreligaen.

Den rutinerede toptræner tror på projektet i det østjyske, og derfor forlængede han i december sidste år sin kontrakt med Horsens til sommeren 2024.

- Det er en virkelig spændende tid både nu her, men så sandelig også de næste par år, siger Lars Frederiksen.

Det bliver nok ikke til et slutspil i denne sæson for Horsens, der er nummer 12 ud af 14 hold.

I næste sæson skal østjyderne dog længere op, hvis strategien skal følges.

- Målet at komme blandt de otte bedste. Det er det, vi går efter i første omgang. Og så er det jo klart, at hvis vi kan tage pladsen i slutspillet, stiler vi lidt højere året efter igen, for så er vi endnu mere sammenspillet, siger Lars Frederiksen.

Ifølge Bent Nyegaard er det en målsætning, der skal indfries, når man får tilgang af så prominente navne.

- Med denne satsning hedder det entydigt slutspil. Uden diskussion. Nu skal man ikke spekulere på, om Horsens skal i slutspillet eller ej. Det bliver en fast vare for dem, at de er i top-8, siger Nyegaard.

Damgaard er vigtig

Eksperten forventer sig meget af særligt Laura Damgaard, som skal være med til at forme og binde holdet sammen.

- Jeg er meget spændt på at se Laura Damgaard. Hun er en meget spændende playmakertype, som har rigtig mange af de kompetencer, der skal til, siger Nyegaard.

Den 24-årige playmaker spillede i sine ungdomsår i Horsens, og nu har hun valgt at tage tilbage til klubben, der har formet hende.

Mere på vej?

Damgaard, Toft og Bodholt bliver grundstammen på holdet, og de får muligvis selskab af flere nytilkomne.

Cheftræneren vil i hvert fald ikke udelukke noget.

- Vi har det sådan i Horsens, at vi selvfølgelig har et budget, som vi har kørt stramt efter, men vi har også en ejerkreds, som har sagt, at hvis der kommer noget helt vildt spændende, som kan løfte vores hold, vil vi ikke afvise det på forhånd, siger Lars Frederiksen.

Næste kamp for Horsens Håndboldklub er på tirsdag, hvor de møder Ajax København i Østjylland.