Håndbold

Jesper Jensen straffes efter kommentar om dommere

Selvom det snart er tre måneder siden, har en kommentar fra Jesper Jensen under EM-bronzefinalen fået et økonomisk efterspil.

Den danske håndboldlandstræner Jesper Jensen skal punge ud for en gerning, der ligger måneder tilbage i tiden.

Da de danske kvinder led et sensationelt nederlag til Kroatien i EM-bronzekampen mod slutningen af december, sendte den 43-årige træner en syngende lussing afsted til kampens montenegrinske dommerpar.

Disciplinærudvalget for det europæiske håndboldforbund (EHF) har onsdag eftermiddag udstukket landstræneren en bøde på 1000 euro (7.437 kroner, red.) efter de kommentarer, han leverede om dommernes indsats fluks efter nederlaget. Disciplinærudvalget betegner sprogbruget som "nedsættende".

Det oplyser EHF i en pressemeddelelse.

Det fremgår desuden, at Jesper Jensen har mulighed for at appellere dommen, og at dette skal ske indenfor syv dage.

"Dommerne talte til kroater i eget sprog"

Bronzekampen blev dømt af Jelena Mitrovic og Andjelina Kazanegra fra Montenegro, og Jesper Jensen var langt fra tilfreds med kendelserne og måden, dommerparret håndterede den vigtige bronzekamp på.

- Vi bliver voldsomt, voldsomt presset af dommerlinjen. Jeg har aldrig set noget lignende. Det minder mig om noget, vi så for 20 år siden. Dommerne går rundt og snakker med spillerne på deres eget sprog, sagde Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

- De står og takker hinanden på deres eget sprog. Ej men... Det er..., siger Jesper Jensen, der havde svært ved at færdiggøre sine sætninger i ren frustration.

Netop ovenstående kommentarer er grundlaget for Disciplinærudvalgets beslutning om at tildele landstræneren en bøde.

Kroatiens træner, Nenad Sustaric, var af en helt anden opfattelse og mente, at dommerparret styrede opgøret fint.

Balkanlandet vandt kampen med 25-19, og Danmarks medaljetørke blev altså forlænget.