Håndbold

Ribe-Esbjerg-profil til Bundesligaen med øjeblikkelig virkning

Gunnar Steinn Jónsson skal udfylde landsmanden Janus Smarasons plads i Göppingen i de kommende måneder.

Ribe-Esbjerg er blevet en profil fattigere, og Bundesliga-klubben Göppingen er blevet en rigere.

Mandag er den islandske landsholdsspiller Gunnar Steinn Jónsson skiftet syd for grænsen, hvor han har fået en kontrakt for resten af denne sæson.

- Jeg er meget glad for at skulle spille for Göppingen i de kommende måneder. Jeg vil gøre alt for at sikre, at holdet når sine mål i denne sæson, siger Jónsson til Göppingens hjemmeside.

Playmakeren har spillet 42 kampe for Island, og tyskerne har hentet ham ind som erstatning for landsholdskollegaen Janus Smarason, der blev skadet under VM og er ude for sæsonen.

- Vi er glade for at få tilknyttet en meget erfaren spiller, og at vi har fået reageret på Janus Smarasons skade med så kort varsel. Vi er sikre på, at Jónsson med sin erfaring bliver hurtigt integreret og kan hjælpe os, siger Göppingen-sportschef Christian Schöne.

Ingen fremtid i Ribe-Esbjerg

Det lå egentlig ikke i kortene, at Gunnar Steinn Jónsson skulle nogen steder på nuværende tidspunkt.

Men for nyligt stod det klart, at den 33-årige playmaker ikke ville forblive Ribe-Esbjerg-spiller efter denne sæson, og nu går turen andetsteds før det oprindelige kontraktudløb til sommer.

- Det har altid været mit førstevalg at blive i klubben, og det har jeg ytret ønske om gennem hele denne sæson. I sidste uge fik jeg den definitive besked, at jeg ikke indgik i Ribe-Esbjergs planer for fremtiden.

- Samtidig fik jeg en mulighed for at spille sæsonen færdig i den tyske Bundesliga. Det har været en svær beslutning, men jeg tror, at jeg har truffet den rette, siger Jónsson på vestjydernes hjemmeside.

Gunnar Steinn Jónsson kom til Ribe-Esbjerg i 2018 fra svenske IFK Kristianstad.