Håndbold

- Det giver gåsehud, siger Viborg-træner om Wilbek-comeback

Den 15. september sidste år blev Susanne Munk WIlbek ramt af en tumor i hjernen. Mandag vendte hun tilbage på Viborgs trænerbænk.

En yderst velkendt og ikke mindst savnet skikkelse var tilbage hos Viborg HK's ligahold mandag aften.

Her var assistenttræner Susanne Munk Wilbek nemlig tilbage i jobbet for første gang, siden hun i september sidste år blev opereret for en tumor i hjernen.

Før kampen mod København var Viborg-træner Jakob Vestergaard tydeligt begejstret på både holdets og sin assistenttræners vegne.

- Det giver da gåsehud, at det er gået så godt, som det er gået. Det er rigtig, rigtig dejligt at se, hun er tilbage i hallen igen.

- At hun står her og er klar til at bidrage med alt det, der skal til i en stresset situation, skal hun have stor ros for, sagde Vestergaard.

52-årige Susanne Munk Wilbek har den seneste tid været med ved holdets træninger i begrænset omfang, men mandagens opgør var altså første gang i fem måneder, hun igen stod der til en kamp.

Susanne Munk Wilbek anede, hvad der var på vej

Efter hun midt i september blev ramt af en stor blødning i hovedet, delte hendes mand, Ulrik Wilbek, en dramatisk historie om forløbet.

- Tirsdag den 15. september ved 8.30-tiden om morgenen blev min kone ramt af en stor blødning i hovedet. Hun nåede selv at kontakte mig og et par naboer, og allerede da vi fandt hende, var hun på vej over i bevidstløshed.

- Susanne reddede sit liv ved at ane, hvad der var på vej. Alle I andre holdt hende i live og sørgede for, at hun kom igennem forhåbentlig helt uden mén, skrev Wilbek blandt andet.

Den danske målmandslegende spillede 171 landskampe og var med til at vinde OL-guld i 1996, inden hun stoppede sin aktive karriere i 2001.

Dengang spillede hun for netop Viborg.