Håndbold

Norge mister hjemmebane i OL-kvalifikation

Det er karantæne- og indrejsereglerne, der forhindrer, at kampene kan spilles i Norge.

Der bliver alligevel ikke nogen hjemmebanefordel til de norske håndboldherrer, når de skal kæmpe for at komme med til OL.

Norge var oprindeligt blevet udpeget som vært for den sidste del af kvalifikationen til de olympiske lege, men nu flyttes kvalifikationen på grund af de nuværende karantæne- og indrejseregler i Norge.

- Det er synd, at OL-kvalifikationen ikke kan gennemføres på håndboldherrernes hjemmebane, men vi har naturligvis fuld forståelse for denne afgørelse på grund af situationen i øjeblikket, siger generalsekretær i det norsk håndboldforbund, Erik Langerud, til norsk TV 2.

Det er det internationale håndboldforbund, IHF, der har truffet beslutningen og informeret Norge om det.

Frankrig eller Tyskland

Det er endnu ikke besluttet, hvor kampene i stedet skal afvikles, men der arbejdes på at få dem afviklet i enten Frankrig eller Tyskland.

- NHF (Norsk Håndboldforbund, red) vil gøre alt, vi kan for at samarbejde med dem, der får værtsskabet, siger Erik Langerud.

OL-kvalifikationen er flere gange blevet udsat. Oprindeligt skulle den være spillet i april sidste år, men det er altså endnu ikke lykkes at afvikle den.

Der spekuleres i, at kvalifikationen i sidste ende kan blive erstattet af og afgjort med, hvordan de respektive lande er seedet. Her ligger Norge godt til.

Norge er i pulje med Brasilien, Chile og Sydkorea, og de to bedste lande fra puljen går videre til OL i Tokyo