Håndbold

Storspillende målvogter måtte grine af besynderligt mål

Viborg-målvogter Anna Kristensen spillede en stor kamp mod København, selvom hun på et tidspunkt blev overrumplet af en mærkværdig afslutning.

Det var ualmindeligt svært at score på Anna Kristensen i Viborg-målet mandag aften.

Den 20-årige målmand endte storsejren på 36-21 over København med 19 redninger og en redningsprocent på 49.

Alligevel stjal et af københavnernes mål fokus efter kampen, for det var nemlig så specielt, at selv Kristensen ikke kunne lade være med at grine af det undervejs.

I en kontra forsøgte Københavns Larissa Nusser en aflevering fra egen banehalvdel til Christina Haurum oppe foran Viborgs felt, men Haurum fangede ikke bolden, der i stedet fløj videre og ind bag en noget overrasket målvogter.

- Det var først, da den var i mål, at det virkelig gik op for mig, fortalte Anna Kristensen med endnu et grin efter kampen.

- Jeg tror ikke, jeg nåede at se noget. Jeg var bare klar på, at hun spillede til stregen, så jeg var klar til at komme frem, men så var bolden pludselig forbi mig.

En mur på straffekast

Det ændrer dog ikke på, at det var en imponerende præstation af Viborg-målvogteren, der også virkede nærmest umulig at passere på straffekast.

Hele seks gange ud af ni mulige lykkedes det Anna Kristensen at snuppe bolden - tilsyneladende takket være en sjette sans.

- Når man først kommer ind i en rytme med at redde mange straffekast, så kigger man jo efter, hvad de gør, men ellers kommer det bare til mig, hvad jeg skal gøre, forklarer hun.

Viborg-målvogteren var mere end almindeligt svær at score på for København-spillerne på straffekast. Video: Nicolai Margon Madsen

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard havde kun roser til overs for Anna Kristensens præstation efter kampen.

- Københavnerne havde det problem, at den aggressivitet, Anna Kristensen spillede med, stressede dem virkelig meget. Det var også foruden straffekast, for der var masser af situationer, hvor de kom igennem, men hvor de heller ikke fik bolden forbi.

Med sejren spillede Viborg sig op på siden af førerholdet Odense, der dog har spillet en kamp færre.