Håndbold

- Det går rigtig fint fremad, siger Susanne Munk Wilbek efter hasteoperation

Susanne Munk var mandag for første gang tilbage i rollen som assistenttræner for Viborg HK, efter at hun i september blev hasteopereret for en tumor.

Mandag var en helt speciel dag for Susanne Munk Wilbek, da hun gjorde et bemærkelsesværdigt comeback.

I september blev hun hasteopereret for en tumor i hjernen, og siden har hun kæmpet sig tilbage. Håndboldmæssigt kulminerede den seje kamp foreløbigt, da hun for første gang var tilbage på trænerbænken som assistenttræner for Viborg HK.

Selvom der var tilskuertomt i hallen, blev hun mødt af klapsalver fra de tilstedeværende i forbindelse med sit comeback. Det var en stor milepæl for hende at være tilbage, men det kan være svært at følge fremgangen, fordi vejen tilbage ikke har været helt lige.

- Nogle gange skal jeg lige se mig over skulderen og kigge en, to, tre eller fire uger tilbage for at huske, hvor jeg stod henne dengang. For så går det faktisk rigtig fint fremad, siger hun til Viborg Stifts Folkeblad.

Tilbage i september reagerede Susanne Munk Wilbek hurtigt, da hun fornemmede, hvad der var ved at ske. I den forbindelse forklarede hendes mand, Ulrik Wilbek, følgende:

- Susanne reddede sit liv ved at ane, hvad der var på vej. Alle I andre holdt hende i live og sørgede for, at hun kom igennem forhåbentlig helt uden mén. Susanne er nu i bedring, og vi håber på overflyttelse til Viborg i begyndelsen af næste uge, skrev han i et opslag på Facebook.

Fem måneders tid senere var hun så tilbage i håndboldhallen.

Vi kræver af spillerne, at de skal give sig fuldt ud, og så kan jeg jo ikke sidde og være på halvt blus

Susanne Munk Wilbek

Drømmecomeback

Fra trænerbænken kunne han næsten ikke have drømt om et bedre resultat i sin første kamp tilbage.

I topkampen mod København Håndbold var Viborg HK knusende overlegne, og derfor kunne Susanne Munk Wilbek glæde sig over en sejr på hele 36-21 i sin tilbagevenden.

Spillerne gav hende den bedst tænkelige udgave af sig selv i kampen, og den tidligere topmålmand er klar over, at hun også skal kunne yde sit bedste fra trænerbænken.

Men det er stadig en lang og sej kamp at komme tilbage til der, hvor hun var, inden hun blev opereret. Trætheden melder sig hurtigere, forklarer hun, og derfor bliver det i hendes eget tempo, at hun vender tilbage..

- Vi kræver af spillerne, at de skal give sig fuldt ud, og så kan jeg jo ikke sidde og være på halvt blus. Så jeg skal finde ud af, hvor mange timer, jeg kan håndtere at være all in, siger Susanne Munk Wilbek, siger hun til Viborg Stifts Folkeblad.

Susanne Munk Wilbek, der tidligere hed Susanne Munk Lauritsen, var en stor profil op igennem 1990'erne, hvor hun blandt andet var med til at vinde OL-guld i 1996.

Næste kamp for Susanne Munk Wilbeks Viborg HK er 24. februar, hvor Vendsyssel venter.