Håndbold

- Det største skifte i dansk håndboldhistorie, siger ekspert

Mikkel Hansen vender retur til dansk håndbold. Det kan ikke sammenlignes med noget større hidtil, siger håndboldekspert.

Selvom der er gråvejr over det meste af Danmark, er det en yderst solrig dag for dansk håndbold.

Verdensstjernen Mikkel Hansen vender nemlig, som TV 2 SPORT tidligere torsdag kunne erfare, hjem til Danmark for at repræsentere Aalborg fra sommeren 2022 efter ti år i den franske storklub Paris Saint-Germain. Han har skrevet under på en treårig aftale.

Et skifte, der går over i historiebøgerne i dansk håndbold. Det fortæller TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er fuldstændig sensationelt. Det er en fantastisk gave til dansk håndbold og den danske liga. Det bliver simpelthen ikke større, og det overgår alt, hvad vi har set. Hvis ikke han er verdens bedste håndboldspiller, så er han i hvert fald i top tre. Der må være sket et eller andet mirakel henover natten, fordi det er en kæmpe gave, fortæller Bent Nyegaard.

Roser Aalborgs ledelse

I forvejen råder Aalborg Håndbold over danske profiler som Nikolaj Læsø, Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup. Sidstnævnte kan dog se frem til et tysk eventyr, når han til sommer drager til Bundesligaen for at spille for SC Magdeburg.

Generelt har den jyske klub været stærk til at tiltrække store navne, og det gode stykke arbejde skal tilskrives direktør Jan Larsen og resten af Aalborgs ledelse. Især eksemplificeret med erhvervelsen af en kapacitet som Mikkel Hansen.

- Igen igen igen er det Jan Larsen og Aalborg som klub, der bare er vanvittig dygtig til at se muligheder og finde de fornødne økonomiske midler, der skal til for at realisere det, siger Bent Nyegaard.

Det er svært at forestille sig, at Aalborg har haft de samme økonomiske muskler, som andre klubber har haft mulighed for at tilbyde den skydestærke stjerne. Derfor er det Bent Nyegaards vurdering, at familien har været udslagsgivende for Hansens beslutning.

- Han har nok haft et ønske om at vende hjem til sin familie og passe godt på dem og ellers afslutte en forrygende håndboldkarriere. Men Mikkel Hansen er stadig gennemsyret af en ambition om at vinde, og derfor er valget af Aalborg meget naturligt.

- I de sidste mange år har klubben leveret gode resultater mod de store, og det passer godt til Mikkel Hansen. For han vil stadigvæk spille på allerhøjeste niveau, vurderer han.

Fordi Mikkel Hansen i sommeren 2022 har været i udlandet i mindst ti år, kan han vende hjem på den lukrative forskerordning med lavere skattebetaling, når han tiltræder i Aalborg Håndbold.