Mikkel Hansen vender kun hjem med Ă©t i sigte

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard mener, at Aalborgs projekt kommer til at sætte nye standarder for dansk klubhåndbold.

Kim Larsen ramte den selvfølgelig lige i den berømte r.., da han skrev sangen om den kolde tid, vi lever i.

Frosten, mørket og covid-19 og dens mange hæslige mutationer har holdt os alle i et følelsesmæssigt jerngreb.

Nattens køretur fra Silkeborg mod Odense, hvor tågen var nærmest uigennemtrængelig, lod ikke ane, at jeg få timer senere skulle møde alt det lys, vi så længe har higet efter.

Dagens morgenvært Rasmus Staghøj lod mobilen larme tidligt og proklamerede, at Mikkel Hansen var klar for Aalborg Håndbold, og om jeg lige havde tid til at kigge forbi TV 2.

Jo, det tror jeg nok, jeg havde.

Den melding tændte i hvert fald lys på min – og er jeg ret sikker på – mange andre håndboldelskeres håndboldhimmel, hvis en sådan findes.

Verdens bedste Mikkel kommer først i sæsonen 2022-23, men verdensmesteren og hans monstrøse repertoire er hele ventetiden værd.

Godt nok for hele hĂĄndbolddanmark

Hansen fĂĄr kolossal betydning. Ikke bare for Aalborg HĂĄndbold, men for HTH-Ligaen som helhed.

For blot 18 dage siden fik den danske håndboldliga et kvalitetsstempel af dimensioner. Ikke mindre end 10 aktører fra HTH-Ligaen prydede den svenske og danske holdopstilling, da Nikolaj Jacobsen førte sine svende til endnu en VM-titel i holmgangen med vor svenske nabo.

Det kvalitetsstempel har lige fĂĄet et ordentligt trykseksten med dagens glade melding fra Aalborg.

Derfor er det lyse og glædestrålende budskab ikke bare godt nyt for Jan Larsen og Aalborg Håndbold, men for hele det ganske felt af ambitiøse klubber rundt omkring i det ganske håndboldland.

Lige nu kæmper DHF med at fastholde et svindende medlemstal. Hansens hjemkomst bliver også modtaget med kyshånd set i det perspektiv.

I vores egen lille andedam har det også været en glædens dag. TV 2 har rettighederne til de danske håndboldligaer frem til 2025.

Hvis de først kommer i Final4, så....

Tag ikke fejl. 33-årige Mikkel Hansen vender kun tilbage til dansk håndbold med ét sigte. Han vil jagte det eneste trofæ, der endnu ikke har fået plads i det imponerende sejrsbælte, der netop nu lyser op med både EM-, VM- og OL-medaljer.

Henrik Møllgaard & co’s imponerende togt gennem det ganske Europa har imponeret PSG-spilleren. Så meget, at MH24 fornemmer, at afstanden til et dansk holds indtrængen i det fineste af fine selskab – EHF’s Champions League Final4 – ikke er uoverstigelig.

Ja, det vil kræve yderligere forstærkninger, men det er jeg også sikker på, er en del af den vision og ambition, Aalborg Håndbold og Mikkel Hansen deler og har til sinds at forsøge udført fra 2022-25.

Er du først sluppet gennem det nåleøje, har tiden vist, at intet er umuligt, når først kompetencer, kræfter og mental robusthed slippes løs for øjnene af knap 20.000 tilskuere i Lanxess Arena i Køln.

Tvivler du, så spørg blot SG Flensburg-Handewitt, Vive Targi Kielce, RK Vardar og Montpellier HB, der alle snød store favoritter på deres vej mod sejrspodiet.

Nye standarder i dansk klubhĂĄndbold

Mikkel Hansen har været der flere gange. I Køln. Både som outsider og storfavorit uden at kunne finde sejrsformlen.

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle komme i nærheden af at skrive, at et dansk hold burde, kunne, skulle jagte klubhåndboldens fornemste trofæ.

Nu er det skrevet. Måske naivt, men uden evnen til at drømme, opfyldes selvsamme drøm naturligt nok ikke.

Solen har tittet frem i dag. Foråret er på vej. Vel kommer der mørke og vinter, og pandemien er ikke forsvundet endnu.

Faktum er dog, at Mikkel Hansen og Aalborg Håndbold i dag har søsat et imponerende projekt, der med garanti kommer til at sætte nye standarder for dansk klubhåndbold.

Kanske det også sætter endnu et lys i Hansens voldsomt imponerende sejrsbælte.