Håndbold

Overrasket Jacobsen havde ikke set det komme

Nikolaj Jacobsen er ikke urolig for, at hjemkomsten til den danske liga går ud over Mikkel Hansens topniveau.

Landstræner Nikolaj Jacobsen er overbevist om, at Mikkel Hansen fortsat vil præstere på højeste niveau, når han om knap halvandet år skifter til dansk klubhåndbold.

Hansen er torsdag blevet præsteret som ny spiller i Aalborg Håndbold fra sommeren 2022, hvor verdensstjernen vender hjem fra Paris.

- For mig gør det ikke den store forskel, hvor Mikkel Hansen spiller håndbold henne. Uanset hvor han spiller, skal han nok holde et rigtig højt niveau, siger Jacobsen.

Boost for den danske liga

Landstræneren vidste ikke selv noget om skiftet, inden rygterne begyndte at svirre torsdag.

- Jeg var lige så overrasket som så mange andre over, at skiftet først blev rygtet og her klokken 13 så blev bekræftet. Da det lige havde bundfaldet, så synes jeg, det er mega stort. Ikke mindst for Aalborg håndbold og stort tillykke til Jan Larsen (Aalborgs direktør, red.). Han viser igen et klasse stykke arbejde deroppe nordpå. Så det bliver et fantastisk boost for den danske liga at få en spiller af Mikkels kaliber hjem igen, siger han til TV 2 SPORT.

Hvorfor blev du overrasket?

- Jeg havde ikke lige set det komme, at det skulle komme allerede nu. Mikkel har trods alt kontrakt til 2022 i Paris, så derfor blev jeg lidt overrasket. Jeg vidste godt, at han gik med nogle andre tanker end Paris, men at det lige blev Aalborg, det havde jeg ikke set komme.

Møllgaard blev ikke dårligere

Han har set flere af sine profiler vende tilbage til danske klubber.

Men selvom niveauet er højere i Tyskland og Frankrig, mister spillerne ikke nødvendigvis kvalitet ved at skifte til den danske liga, mener landstræneren.

- Jeg synes jo ikke, at Henrik Møllgaard blev dårligere af at komme hjem fra Paris. Tværtimod, siger Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen har tidligere i karrieren døjet med knæskader, og et skifte hjem kan hjælpe med, at kroppen kan holde til at spille i flere år.

- Det kan vi jo håbe, men den danske liga er ikke nem og komme hjem til. Der skal man være der hver gang, ellers er de andre hold også rigtig dygtige. Men vi kan da håbe på, at det kan være med til og give lidt ro på, siger Nikolaj Jacobsen og blandt andet hentyder til, at Mikkel Hansen sammen med sin hustru venter deres andet barn til maj.

Mikkel Hansen har skrevet under på en treårig aftale.