Håndbold

Sådan blev Mikkel Hansen lokket til Aalborg

Aalborgs klubdirektør slår fast, at Mikkel Hansen vender hjem til dansk håndbold med store ambitioner. Et nyt, dansk storhold i Europa skal skabes.

Dialekterne er forskellige, men de taler samme sprog. Et ambitiøst håndboldsprog uden nogen overligger.

Mikkel Hansen fra Helsingør og Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen, skal arbejde sammen fra sommeren 2022, og særligt én ting er de enige om: Aalborg Håndbold skal være en stor spiller i Champions League.

- Mikkel har den samme ambition som os. Han vil gerne vinde Champions League med et dansk hold. Så vi har talt det samme sprog, siger Jan Larsen til TV 2 SPORT.

Mikkel Hansen var en del af det seneste danske hold, der kunne spille op med de helt store klubber i Europa. Det hed AG København, og det projekt lukkede i 2012. Samme år skiftede Mikkel Hansen til den Paris Saint-Germain.

Store armbevægelser i Nordjylland

Mikkel Hansen er blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller tre gange, har netop vundet prisen som VM’s mest værdifulde spiller, og til daglig omgås han med et væld af verdensstjerner i Paris Saint-Germain. Det lyder umiddelbart som en svær opgave at lokke en spiller af den kaliber til den danske liga.

Men det er netop det, som Aalborg Håndbolds direktør er lykkedes med. Og han er ikke i tvivl om, at store armbevægelser og et projekt, som Mikkel Hansen kunne se sig selv i, er forklaringen bag superstjernens valg.

Kan du pege på én ting, der har kunnet gøre det her fra drøm til virkelighed?

- Det er hele klubben. Det er dér, hvor vi er i dag. Jeg tror ikke, at Mikkel Hansen havde syntes, at det var interessant, hvis vi ikke var med i Champions League eller var dansk mester.

- Det er ingen hemmelighed, at grunden til, at Mikkel er nået så langt, er, at han er så ambitiøs, og han ved, hvad han vil. Derudover har han et vanvittigt talent. Vi kunne binde Mikkels ambitioner og vores ambitioner sammen. Vi vil det samme, siger Jan Larsen.

Vil rigtig gerne vinde Champions League

Aalborg Håndbolds bedste placering i Champions League er 1/8-delsfinalen, og her skal der gerne ske en udvikling med Mikkel Hansens ankomst.

- Vi har sagt, at det er det, vi går efter. Og det passer meget godt med Mikkels ambitioner. Han vil rigtig gerne vinde Champions League.

- Hvis man kommer til Final 4 i Köln, er det dumt ikke at tage derned for at vinde. Så det kan jeg roligt afsløre, at det er det, vi går efter, hvis vi kommer derned, siger Jan Larsen.

Mikkel Hansen har kæmpe ambitioner

Europæisk håndbold var også en del af Mikkel Hansens citat, da han blev præsenteret på klubbens hjemmeside.

- Jeg har fortsat kæmpe ambitioner, og jeg tror på, at jeg kan være med til at hjælpe klubben med at tage endnu et skridt op ad den europæiske rangstige, lød det fra Mikkel Hansen.

Det understregede han også i et interview torsdag med TV3 Sport.

- Ambitionen er at komme til Köln (hvor Final-4 spilles, red.). Og kommer man til Köln, så kan alt ske.

- Var ambitionen ikke at spille sig til Köln hvert år, så havde det ikke været det rigtige match. Og nationalt skal vi gå efter at vinde, hvad der kan vindes, siger Hansen.

Den 33-årige dansker har aldrig vundet verdens største klubturnering. I 2017 blev han nummer to. Tre gange tidligere er det blevet til bronzemedalje - blandt andet i 2012 sammen med AG København.