Håndbold

Corona giver norsk topklub mulighed for at hente verdensstjerner

Tre udenlandske profiler har fundet vej til norske Vipers Kristiansand. Det kan træner Ole Gustav Gjekstad blandt andet takke corona-tiden for.

Til næste sæson får Vipers Kristiansand brug for at finde en støvkost frem for at få bugt med alt det stjernestøv, der har lagt sig over klubben.

Topholdet er lykkedes med at tiltrække den ene store udenlandske profil efter den anden, selvom det slet ikke burde kunne lade sig gøre. Det fortæller cheftræner Gustav Gjekstad i et interview med VG.

- Vores lønbudget er milevidt under andre klubbers budget i Europa, men vi kan hente nogle spillere i disse corona-tider, som ellers ikke havde været mulige at hente.

Hvorfor?

- Fordi Norge anses som et tryggere sted end andre lande, som er hårdere ramt af pandemien. Corona giver os nye muligheder, lyder det konkrete svar fra Vipers-træneren.

Gjekstad fortæller, at klubben arbejder på at tilknytte en venstreback. Men allerede nu har de sikret sig følgende tre udenlandske profiler. Og tager man den hjemlige linse frem, har de alle faktisk en fortidig forbindelse til det danske land.

  • Isabelle Gulldén er playmaker og en af Sveriges største stjerner. Hun er hentet fra Brest, hvor Sandra Toft til daglig vogter buret.
  • Nerea Pena kom for nylig til Jesper Jensens Team Esbjerg, men hendes ophold i det vestjyske var en kort fornøjelse. Nu er den spanske bagspiller klar til at tørne ud for Vipers.
  • Ana Debelić​ strøg ind på EM's All Star-hold efter hendes bedrifter for Kroatien under slutrunden. Her var hun blandt andet med til at slukke Danmarks drøm om bronzemedaljer.

Det her kan betyde, at de kan byde sig mere til i Champions League

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

Meget erfaring

Det er dog ikke kun klubbens hovedindgang, der i den kommende tid bliver belejret med spillertilgange. Bagudgangen bliver også benyttet i den norske mesterklub, hvor flere profiler står til at forlade holdet. Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune skifter til den rumænske klub CSM, mens Hennie Reistad drager til Team Esbjerg.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard vurderer, at erfaringen, der kommer med de nye spillere, giver dem mulighed for endnu mere sportslig succes i verdens fineste klubturnering.

- De har jo mistet Hennie Reistad, der skal til Esbjerg, men det her er enormt meget erfaring, de trækker ind. Trænerne antyder også, der kommer flere, og det forekommer mig at være en fin mulighed for en økonomisk mindre bemidlet klub. Det her kan betyde, at de kan byde sig mere til i Champions League, fortæller Bent Nyegaard.

I forvejen råder Vipers over profiler som Heidi Løke, Nora Mørk og Katrine Lunde. Klubben har spillet 11 kampe og taget 11 sejre i den norske håndboldliga.