Håndbold

Landstræner forklarer fravalg af verdensmestre

Lasse Svan, Anders Zachariassen og Morten Olsen er ikke udtaget til EM-kvalifikationskampene i marts. Det er der tre forskellige årsager til.

15 af 18 landsholdsspillere, der er på holdlisten til Danmarks EM-kvalifikationskampe mod Nordmakedonien, er gengangere fra VM-triumfen i Egypten.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har dog valgt at se bort fra verdensmestrene Anders Zachariassen, Morten Olsen og Lasse Svan, mens også Nikolaj Læsø og VM-indskifter Magnus Bramming er udeladt på listen.

I stedet er der blevet plads til Hans Lindberg og Henrik Toft Hansen, der tilsammen har 396 A-landskampe på CV'et. Desuden er Lasse Møller udtaget - en spiller, landstræneren har store planer med.

- Lasse har nogle rigtig store kvaliteter, specielt offensivt, men også defensivt bliver han bedre og bedre. Så der er ingen tvivl om, at Lasse også qua hans præstationer i Flensburg har gjort det rigtig godt, og vi var også rigtig kede af, at han ikke var med til VM.

- Men nu er han frisk igen, og vi tror på, at vi kan få noget godt ud af Lasse Møller på holdet. Vi skal i hvert fald prøve det af de næste par samlinger, forklarer Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Tilvalget af Lasse Møller har i denne ombæring resulteret i et fravalg af Morten Olsen. Herunder kan du læse landstræneren uddybe dette samt sætte ord på, hvorfor Lasse Svan og Anders Zachariassen ligeledes er udeladt denne gang.

Morten Olsen

Bagspiller

- Jeg har valgt, at Lasse Møller nu er med for første gang i lang tid. Hvis jeg skal have en chance for at få kørt Lasse ordentlig ind på holdet, er jeg også nødt til at bruge noget tid på ham. Det vælger jeg så at gøre, både til den her samling, men også den næste der kommer, hvis Lasse er fit for fight og selvfølgelig præsterer. Så jeg har vurderet, at der ikke vil blive så meget tid til Morten lige til den her samling. I forhold til konkurrence og så videre indgår Morten stadig i planerne, men jeg har valgt at prioritere lidt anderledes i forhold til, at vi gerne vil have kørt Lasse Møller ind på holdet.

Lasse Svan

Fløjspiller

- Lasse er stadig ikke hundrede procent ovenpå sin skade, og jeg har vurderet sammen med Lasse, at det er bedst, han lige får en lille pause nu. At han har en uge, hvor han kan komme sig, mens der er landshold – samle kræfter til en rigtig hård periode med Flensburg efter det her. Så vurderede vi, at det ikke var så optimalt også at skulle hjem og spille to landskampe med træninger hver dag og rejser. Derfor får han pause nu.

Anders Zachariassen

Stregspiller

- Med Anders Zachariassen er det egentlig såre simpelt: Der er hård konkurrence om pladserne, og Henrik Toft er klar igen. Jeg har vurderet, at de tre (Henrik Toft, Magnus Saugstrup og Simon Hald, red.) er dem, jeg gerne vil have med til den samling, der er nu. Og så kommer der en samling i april/maj, og der kan det være, at tingene ser anderledes ud. Jeg har fire rigtig dygtige stregspillere, som alle sammen er inde i billedet. Denne gang er det Anders, der trak det korteste strå.

Håndboldherrerne mødes i Aalborg den 8. marts - tre dage inden de står over for Makedonien på udebane.

Den 14. marts mødes de to nationer igen, denne gang i Aalborg. Du kan se begge kampe på TV 2 og TV 2 PLAY.