LandstrĂŠner forklarer fravalg af verdensmestre

16x9
Anders Zachariassen, Morten Olsen og Lasse Svan var alle med til VM i Egypten, men er ikke en del af truppen til kampene mod Nordmakedonien i marts. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Lasse Svan, Anders Zachariassen og Morten Olsen er ikke udtaget til EM-kvalifikationskampene i marts. Det er der tre forskellige Ă„rsager til.

15 af 18 landsholdsspillere, der er pÄ holdlisten til Danmarks EM-kvalifikationskampe mod Nordmakedonien, er gengangere fra VM-triumfen i Egypten.

LandstrÊner Nikolaj Jacobsen har dog valgt at se bort fra verdensmestrene Anders Zachariassen, Morten Olsen og Lasse Svan, mens ogsÄ Nikolaj LÊsÞ og VM-indskifter Magnus Bramming er udeladt pÄ listen.

I stedet er der blevet plads til Hans Lindberg og Henrik Toft Hansen, der tilsammen har 396 A-landskampe pÄ CV'et. Desuden er Lasse MÞller udtaget - en spiller, landstrÊneren har store planer med.

- Lasse har nogle rigtig store kvaliteter, specielt offensivt, men ogsÄ defensivt bliver han bedre og bedre. SÄ der er ingen tvivl om, at Lasse ogsÄ qua hans prÊstationer i Flensburg har gjort det rigtig godt, og vi var ogsÄ rigtig kede af, at han ikke var med til VM.

- Men nu er han frisk igen, og vi tror pÄ, at vi kan fÄ noget godt ud af Lasse MÞller pÄ holdet. Vi skal i hvert fald prÞve det af de nÊste par samlinger, forklarer Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Tilvalget af Lasse MÞller har i denne ombÊring resulteret i et fravalg af Morten Olsen. Herunder kan du lÊse landstrÊneren uddybe dette samt sÊtte ord pÄ, hvorfor Lasse Svan og Anders Zachariassen ligeledes er udeladt denne gang.

Morten Olsen.
Morten Olsen. Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Morten Olsen,

bagspiller

- Jeg har valgt, at Lasse MÞller nu er med for fÞrste gang i lang tid. Hvis jeg skal have en chance for at fÄ kÞrt Lasse ordentlig ind pÄ holdet, er jeg ogsÄ nÞdt til at bruge noget tid pÄ ham. Det vÊlger jeg sÄ at gÞre, bÄde til den her samling, men ogsÄ den nÊste der kommer, hvis Lasse er fit for fight og selvfÞlgelig prÊsterer. SÄ jeg har vurderet, at der ikke vil blive sÄ meget tid til Morten lige til den her samling. I forhold til konkurrence og sÄ videre indgÄr Morten stadig i planerne, men jeg har valgt at prioritere lidt anderledes i forhold til, at vi gerne vil have kÞrt Lasse MÞller ind pÄ holdet.

Lasse Svan.
Lasse Svan. Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Lasse Svan,

flĂžjspiller

- Lasse er stadig ikke hundrede procent ovenpĂ„ sin skade, og jeg har vurderet sammen med Lasse, at det er bedst, han lige fĂ„r en lille pause nu. At han har en uge, hvor han kan komme sig, mens der er landshold – samle krĂŠfter til en rigtig hĂ„rd periode med Flensburg efter det her. SĂ„ vurderede vi, at det ikke var sĂ„ optimalt ogsĂ„ at skulle hjem og spille to landskampe med trĂŠninger hver dag og rejser. Derfor fĂ„r han pause nu.

Anders Zachariassen.
Anders Zachariassen. Foto: Mohamed Abd El Ghany / Ritzau Scanpix

Anders Zachariassen,

stregspiller

- Med Anders Zachariassen er det egentlig sÄre simpelt: Der er hÄrd konkurrence om pladserne, og Henrik Toft er klar igen. Jeg har vurderet, at de tre (Henrik Toft, Magnus Saugstrup og Simon Hald, red.) er dem, jeg gerne vil have med til den samling, der er nu. Og sÄ kommer der en samling i april/maj, og der kan det vÊre, at tingene ser anderledes ud. Jeg har fire rigtig dygtige stregspillere, som alle sammen er inde i billedet. Denne gang er det Anders, der trak det korteste strÄ.

HÄndboldherrerne mÞdes i Aalborg den 8. marts - tre dage inden de stÄr over for Makedonien pÄ udebane.

Den 14. marts mÞdes de to nationer igen, denne gang i Aalborg. Du kan se begge kampe pÄ TV 2 og TV 2 PLAY.