Håndbold

Norsk stjerne har kun spillet én kamp siden EM-guld

Den norske landsholdsstjerne Camilla Herrem har blot spillet én kamp siden EM i december. Det skyldes strikse tiltag mod covid-19 i Norge.

Camilla Herrem går i disse dage rundt som en løve i et bur.

Den norske håndboldspiller har nemlig blot haft mulighed for at spille en eneste håndboldkamp, siden hun i december vandt EM-guld med Norge i Danmark.

34-årige Herrem spiller for Sola HK i den norske håndboldliga, der lige nu er lukket helt ned på grund af skrappe covid-19-restriktioner i Norge.

Derfor har Camilla Herrem og Sola bare spillet én kamp siden EM-guldet i december, da holdet 10. januar slog Rælingen i Eliteserien. Men umiddelbart herefter blev der igen lukket ned for indendørs elitesport , og det har der været lige siden.

- Det er ganske kedeligt. Motivationen går op og ned. Det er demotiverende, siger Camilla Herrem til den norske avis VG.

- Jeg savner kampene, og jeg kan jo se, at alle andre spiller.

Andre har spillet 15 kampe

Og det har hun sådan set ret i. For Camilla Herrem er den spiller på det norske kvindelandshold, der er hårdest ramt af manglende kampe lige nu.

For Herrems landsholdskollegaer spiller enten i udlandet, hvor ligaerne kører ufortrødent videre, eller i den norske mesterklub, Vipers Kristiansand, der deltager i Champions League og derfor har spillet adskillige kampe.

Mens Camilla Herrem kun har spillet én håndboldkamp siden EM-triumfen, har hendes landsholdskollega på venstrefløjen, Sanna Solberg, for eksempel spillet hele 15 kampe med Team Esbjerg i den danske liga og Champions League.

Fredag aften blev nedlukningen af den norske håndboldliga forlænget i to uger, så lige foreløbig er der ikke udsigt til, at Herrem og Sola HK kan komme i kamp. Lige nu er Solas næste kamp programsat til 3. marts, hvor Oppsal er modstanderen.

Håber på kamp inden næste landsholdssamling

Men det er fortsat uvist, om håndbolden får frit spil igen fra begyndelsen af marts. Men Camilla Herrem har et tyndt håb om, at hun kan få mulighed for at spille en enkelt kamp, inden det norske landshold samles igen 15. marts, hvor der er OL-kvalifikation på programmet.

- Men da jeg så pressemødet fredag, tænkte jeg, at der ikke kommer flere kampe før OL-kvalifikationen. Så jeg sendte en mail til landsholdets fysiske træner og bad om et nyt træningsprogram. Han har fået en del mails fra mig på det seneste, siger Camilla Herrem til VG med et smil.

- Jeg må finde ud af, hvordan jeg kan være bedst mulig uden at spille kampe.

De norske landsholdsspillere var desuden i corona-karantæne efter hjemkomsten til Norge fra EM i Danmark, og det betød, at den norske pokalfinale mellem Sola og Vipers måtte udsættes på ubestemt tid.

Norges Håndboldforbund arbejder i disse dage på at finde en kriseløsning på, hvad der skal ske med den norske håndboldliga i denne sæson. Det overvejes blandt andet at afbryde turneringen halvvejs eller at indføre et langt mindre slutspil.