Håndbold

Skanderborg-profil har fundet ny klub - på vej til ligarival

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger skifter Marcus Mørk til sommer fra Skanderborg til Ribe-Esbjerg.

Skanderborg ville ikke beholde ham, men Marcus Mørk bliver i dansk håndbold.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger skifter den 33-årige bagspiller, der ikke får forlænget sin kontrakt i Skanderborg, når den udløber til sommer, til ligarivalerne Ribe-Esbjerg efter denne sæson.

TV 2 SPORT erfarer, at aftalen er på plads.

- Det vil jeg ikke kommentere på. Vi er selvfølgelig ude og undersøge markedet lige nu, men jeg vil ikke forholde mig til konkrete navne, og hvad du lige har hørt, siger Ribe-Esbjerg-træner Kristian Kristensen.

Ribe-Esbjerg mister til sommer profilen Nicolai Nygaard og skal derfor bruge en ny venstre back. Klubben har også for nylig sagt farvel til anfører Gunnar Stein Jönsson, der skiftede til tyske Frisch auf Göppingen.

Marcus Mørk var på toppen af karrieren, da han i 2013 var med til at spille Mors-Thy i en sensationel DM-semifinale, fik debut på landsholdet og skiftede til Aalborg Håndbold i en af de - på det tidspunkt - dyreste handler nogensinde i dansk håndbold.

En alvorlig skulderskade ødelagde opholdet i Aalborg, og siden tog Marcus Mørk til Frankrig og spillede nogle sæsoner i den næstbedste franske række, mens kæresten Jane Schumacher optrådte for Nice.

I 2018 vendte de begge tilbage til Danmark - Schumacher til Silkeborg-Voel og Marcus Mørk til Skanderborg, hvor han har kontrakt til og med denne sæson.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Marcus Mørk, der har spillet to A-landskampe tilbage i 2013 og er noteret for syv landsholdskampmål.

Ribe-Esbjerg ligger aktuelt nummer 10 i HTH Herreligaen. Skanderborg er nummer seks.