Håndbold

Utilfreds landstræner sender igen B-hold til EM-kval

Christian Berge og det norske landshold skal spille fire vigtige kampe på fem dage i marts.

Tre kampe af absolut største vigtighed - kvalifikationen til OL - er i sig selv et hårdt program.

Så hjælper det ikke, at en lille forret er smidt ind to dage inden i form af en EM-kvalifikationskamp.

Men virkeligheden er ikke desto mindre sådan for det norske herrelandshold, der altså har fire kampe på programmet fra den 10-14. marts.

- Det er ikke forsvarligt at spille fire kampe på fem dage med det samme hold, så vi kommer igen til at gøre brug af to landshold, siger Christian Berge til norsk TV 2.

Landstræneren kom frem til den samme løsning før VM i januar, hvor han sendte et B-hold i kamp i EM-kvalifikationen mod Hviderusland, mens A-holdet i stedet spillede testkamp mod Danmark forud for VM.

Det blev skønnet, at VM var vigtigere end EM-kvalifikationen, hvor Norges øvrige modstandere er Letland og Italien.

"Det er nærmest uforsvarligt"

I OL-kvalifkationen skal nordmændene op mod Brasilien, Chile og Sydkorea. Gruppens to bedste mandskaber sikrer sig en plads ved OL i Tokyo.

Det voldsomme kampprogram falder sammen med en hverdag, hvor spillernes kampprogram med klubberne ligeledes bliver mere og mere komprimeret på grund af utallige coronaudsættelser.

- Jeg synes, det nærmest er uforsvarligt i forhold til belastningen på spillerne. OL er højdepunktet i karrieren, og så vælger de at spille kvalifikationen på tre dage. Det er hårdt i sig selv, og så lægger de en EM-kvalkamp ind foran dem. Det er i hvert fald ikke spillernes interesser, som er i højsædet her, siger Berge.

Han havde hellere set, at OL-kvalifikationen var blevet sløjfet, så det i stedet var verdensranglisten, der afgjorde, hvem der skulle med til OL.