Håndbold

Stortalent skal opereres - ude resten af sæsonen

TTH Holstebros Nikolaj Enderleit står over for en operation i hoften. Han satser benhårdt på at blive klar til sæsonstarten i efteråret.

Uheldene forfølger Nikolaj Enderleit.

I september blev stortalentet ramt af en ny skade - denne gang i hoften. I første omgang troede han og TTH Holstebro, at der var tale om en muskelskade, og Enderleit trænede derfor hårdt i håb om at kunne blive sin skade kvit.

Men det gik langtfra som håbet.

Hofteskaden blev forværret, så han nu skal opereres. Dermed kan han se frem til sin tredje længerevarende skadespause på bare fire år.

- Det er frygteligt at få det at vide, siger Nikolaj Enderleit til TV 2 SPORT.

- Den her tid har været plaget af meget uvished, og jeg har ikke anet, hvornår jeg kom tilbage. Så lidt afklaring er også utrolig rart for hovedet, men at det koster resten af sæsonen, er utrolig ærgerligt og utrolig frustrerende for mig.

Igen og igen og igen

Det er ingen overdrivelse at sige, at de seneste år har været hårde for den 23-årige back, der trods sin beskedne alder allerede har haft flere skadesdage end de fleste aldrende stjerner.

Enderleits skadessaga begyndte i sommeren 2017, hvor han pådrog sig en hjernerystelse under U21-VM. En hjernerystelse, der på grund af flere mindre hovedskader i genoptræningsfasen holdt ham uden for håndboldbanen i 469 dage og også førte til overvejelser om et karrierestop.

- Når man ligger der og ikke engang kan gå en tur på fem minutter uden at få ondt i hovedet, så er man sgu skeptisk omkring sin tilbagevenden til håndbold. Jeg vil ikke sidde og sige, at jeg hele tiden har vidst, jeg ville komme tilbage - for det har jeg overhovedet ikke, sagde han til TV 2 SPORT dengang.

Enderleit formåede dog at kæmpe sig tilbage til håndboldbanen, men kun få måneder efter comebacket brækkede han foden og måtte sidde ude i yderligere tre måneder. På daværende tidspunkt spillede Enderleit for Ribe-Esbjerg.

Endnu en gang vendte han tilbage til halgulvet, og den nuværende TTH Holstebro-spiller havde efterfølgende en længere periode tilbage i storform.

Her troede og håbede Enderleit og de fleste håndboldfans nok, at skadeshistorien ville få en ende, men det blev ikke tilfældet. I stedet blev der skrevet endnu et kapitel.

Håber at kunne bidrage mere i fremtiden

Selvom den 198 centimeter høje bagspiller efterhånden er rutineret i at komme gennem skadesperioder, er det naturligt nok ikke noget, han for alvor har vænnet sig til.

Alligevel forsøger han dog at holde hovedet højt.

- Jeg håber bare, at jeg måske tager min tørn her i begyndelsen af karrieren, og jeg så bliver skadefri resten eller senere i min karriere. Forhåbentlig lægger det nogle år på i sidste ende, siger Nikolaj Enderleit.

- Det er selvfølgelig utrolig ærgerligt, at det har været sådan, men sådan er spillet. Håndbold er en hård sport. For mig handler det bare om at se fremad, og så håber jeg på, at jeg fremadrettet kan bidrage mere, end jeg har gjort.

Nikolaj Enderleit har, inden han skiftede til TTH Holstebro i sommeren 2019 på en femårig kontrakt, spillet for Ribe-Esbjerg, TM Tønder og KIF Kolding.

Han skal opereres i marts.